"Ćaćo" Rodrigez rasturio Real, Baskonija posle poraza od Zvezde ubedljiva protiv Himkija

Košarkaši Olimpije iz Milana pobedili su Real Madrid sa 78:70 u meču četvrtog kola Evrolige, dok je Baskonija bila bolja od Himkija 77:60

Foto: Tanjug/AP

Tim iz Milana je do pobede predvodio Serhio Rodrigez, nekadašnji as Reala. Španac je upisao 25 poena i sedam asistencija, a pratio ga je Šavon Šilds sa 19 poena i sedam skokova.

U poraženom Realu su bolji od ostalih bili Trej Tompkins sa 15 i Alberto Abalde sa 14 poena, dok je Usman Garuba uhvatio 11 skokova.

Real je bolje ušao u meč u kom je već posle tri i po minuta i trojke Abaldea vodio 11:4.

"Kraljevići" su prednost do kraja prve četvrtine povećali na devet poena 19:10 i u drugoj trojkom Serhija Ljulja otišli na 22:10.

Olimpija je odmah uhvatila priključak i spustila zaostatak, ali je Valter Tavares vratio na deset sredinom drugog perioda na kraju završenog 42:31 u korist Reala.

Italijani su se na početku drugog ekspresno vratili u igru poenima Kajla Hajnsa i Šavona Šildsa, pa su posle slobodnih bacanja Rodrigeza prišli na samo minus dva - 46:44, nešto manje od četiri minuta pre kraja treće četvrtine.

Dva i po minuta kasnije, Rodrigez je trojkom doneo prednost Olimpiji - 50:49, ali je Real bio poen iznad rivala na isteku 30. minuta.

Četvrta četvrtina je bila tesna sve do dva i po minuta pre kraja kada je Šilds dao novu trojku, za 71:67 u korist Olimpije.

Nadovezao se i Rikardo Moraskini trojkom, pa je 90 sekundi pre poslednje sirene Real bio pred nemogućom misijom da stigne 74:67 i u tome nije uspeo, upisavši treći poraz u četiri meča.

Real je stoga na 15. mestu tabele u Evroligi, dok je Olimpija sa tri pobede iz četiri meča na šestom mestu.

Što se tiče meča između Baskonije i Himkija, španski klub je posle gostovanja Zvezdi i ubedljvog poraza 90:73, upisao veoma veliki trijumf (ne računajući pobedu službenim rezultatom nad Zenitom 20:0).

Tim Duška Ivanovića se sa Himkijem smenjivao u vođstvu tokom prvog poluvremena koje je završio u minusu - 36:35.

U trećoj četvrtini je Baskonija uspela da nadoknadi poen zaostatka, povela je posle 30 minuta sa sedam poena i onda u poslednja četiri minuta razbila ruski tim.

Tokom tog perioda su Španci od 65:58 došli do +17 tako da je Baskonija sa tri pobede na drugom mestu Evrolige, a Himki je poslednji sa sva četiri poraza.

Najefikasniji su kod pobednika bili Rokas Gidraitis i Ahil Polonara sa po 20 poena, a Zoran Dragić i Luka Vildoza su postigli po 15.

U Himkiju se istakao Vjačeslav Zajcev sa 17 poena i osam asistencija, a dobar je bio i devin Buker sa 16 poena i 12 skokova.

Video: Lojd oduševljen Dobrićevom surovom bananom: Kunem se da je ovaj brat mali Lebron!

(Telegraf.rs)