Korona muke za Cedevita Olimpiju: "Zmajčeki" gube tri utakmice sa po 20:0

Čitav tim iz Ljubljane mora u desetodnevnu izolaciju

Foto: ABA/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

KK Cedevita Olimpija nalazi se u velikom problemu sa korona virusom nakon što je u ponedeljak zabeležen slučaj jednog zaraženog košarkaša.

Naime, Vlada Slovenija je naložila svim igračima ovog kluba da se povuku u desetodnevnu izolaciju što znači da neće igrati u sredu meč Evrokupa sa turskim Bursasporom u Ljubljani, koji će izgubiti službenim rezultatom 20:0.

- Nažalost, naš tim će narednih deset dana provesti u karantinu. Uprkos svim epidemiološkim smernicama koje smo pratili od početka pandemije koronavirusa, bili smo svesni da će virus pre ili kasnije zakucati na naša vrata. Nažalost, to se dogodilo posle samo dve utakmice ove sezone - rekao je direktor kluba Davor Užbinec, uz apel vlastima da promene propise vezane za sport jer će im ovakva situacija otežati funkcionisanje.

Dakle, veliko je pitanje da li će Cedevita Olimpija biti spremna i za meč ABA lige narednog vikenda protiv Primorske (subota), ali i za meč trećeg kola Evrokupa koji se igra narednog utorak protiv Gran Kanarije, s obzirom na to da i ta dva meča padaju u vreme obaveznog desetodnevnog karantina.

Video: Stotka crveno-belih na otvaranju nove sezone ABA lige

(Telegraf.rs)