Krenula i ABA liga, Lešić je gazda FMP-a: Primorska lako pala u Železniku

Počela je nova sezona Regionalne lige

Foto: ABA liga/FMP

Košarkaši FMP Železnika savladali su Slovenačku Primorsku 84:56 u prvoj utakmici nove sezone ABA lige u beogradskom predgrađu.

Sam rezultat govori da je na terenu viđen duel "mačke i miša", gosti nisu bili dorastao rival Panterima, za koje je sjajnu partiju na debinju imao iskusni Sava Lešić, najefikasniji akter meča sa 20 poena, uz koje je vezao i 12 skokova - za indeks korisnosti 31.

Svi igrači u domaćem timu koji su upisali minutažu, upisali su se i u strelce, a osim Lešića, prednjačio je sa dvocifrenim učinkom Stefan Đorđević - sa 12 poena.

Još dvojica igrača u pobedničkom timu zabeležila su dvocifreni učinak, Čović sa 10 asistencija (imao i 8 poena), i Lazarević u skokovima, upisao je 11 uhvaćenih lopti, uz 7 poena za 28 minuta.

Lagano su igrači FMP-a kažnjavali goste koji su posle prošlogodišnjih turbulencija poptuno promenili tim u kojem su dominirali Vončina sa 17 i Macura sa 15 poena.

Ako se po "kjutru dan poznaje", ispred FMP-a je još jedna solidna sezona, dok Primorsku, kako se čini, očekuje teška borba za opstanak.

Petak

FMP Železnika - Primorska 84:65

Subota

Igokea - Mega Leks 17.00

Budućnost - Split 19.00

Partizan - Borac Čačak 21.00

Nedelja

Olimpija Cedevita - Krka 20.00

Ponedeljak

Cibona - Crvena zvezda 18.00

Zadar - Mornar 20.00

(Telegraf.rs)