Jokić surovo iskren posle očajne partije Denvera, as Golden Stejta ga "bocnuo" izjavom

Drejmond Grin komentarisao Jokićevu igru u odbrani

Foto: AP/Tanjug

Možda malo i neočekivano, košarkaški Denvera doživeli su težak poraz na otvaranju polufinalne serije Zapada protiv Los Anđeles Klipersa!

Rezultat 120:97 jasno govori da Nagetsi nisu bili na nivou najpre što se tiče defanzive, a da su iza sebe imali očajnu noć govore i izjave Nikole Jokića. Podsetimo, Srbin je meč završio sa 15 poena.

- Bili su agresivni, mi nismo koristili svoj prostor, loše smo se postavljali, nismo pogađali šuteve, žurili smo… Šta god da kažete, bićete u pravu. Ovo je bilo baš, baš loše veče za nas - rekao je Jokić i dodao:

- Nismo pomagali našim glavnim defanzivcima na Kavaju i Polu Džordžu. Imali su mnogo ofanzivnih skokova, Markus Moris je davao trojke… U toj drugoj četvrtini su izgradili vođstvo u četiri poseda. Moramo brže da se vraćamo, ne smemo da žurimo, ne treba da im dajemo "gorivo" za kontre, te ofanzivne skokove, treba da spustimo loptu i dajemo našim plejevima.

Novinari su pokušali da razlog teškog poraza nađu i u umoru, jer je Denver s Jutom igrao sedam mečeva. Međutim, Jokić je to odbacio.

- Iskreno, nisam bio umoran uopšte. Govorim lično, kao pojedinac, Nikola Jokić, nisam uopšte bio umoran.

Iako je bio najefikasniji, zatim oduševio neverovatnim pasom u prvoj deonioci, Jokić se posle meča našao na udaru tamošnje javnosti zbog slabe igre u odbrani.

Pored toga što se ta njegova pomenuta defanziva komentarisala u negativnog kontekstu na društvenim mrežama, javno ga je kritikovao i as Golden Stejta Drejmond Grin koji je gostovao u jednom studiju u komentarisao meč.

- Nema to veze sa njegovom atletikom. Jednostavno, ne trudi se - prenose novinari u SAD Grinove reči.

Video: Neverovatan potez srpskog košarkaša: Jokićev pas o kom bruji NBA liga

(Telegraf.rs)