Iskreno da vam kažem, ne znam šta smo tačno radili: Jokić nije siguran kako se Denver branio od Jute

Srpski košarkaš Nikola Jokić kaže da ne zna kako je njegov tim zadržao Juta Džez na svega 44 poena u drugom poluvremenu pete utakmice plej-ofa

Foto: Tanjug/AP

Juta je i u petom meču imala šansu da sa 4-1 pošalje Nagetse kući, ali je Denver na kraju ipak slavio sa 117:107 i ostao u seriji prve runde plej-ofa Zapada NBA.

Jokić je ubacio 31 poen, Džamal Marej 42 uz neke spektakularne poteze i osam asistencija, tako da je Denver ostao "u životu", ali tek pošto je pojačao odbranu.

- Samo smo bili malo čvršći nego inače. Nije bilo lako, dali smo im drugačije šuteve. Da budem iskren ne znam tačno ni šta smo radili, nekad smo bili malo agresivniji, a nekad smo pomagali jedni drugima. Kad imate takvu energiju gde se igrači pomažu, onda će neko biti tu da vam pomogne, pa su energija i Džamal danas rešili - rekao je Jokić posle meča.

Juta je u drugom poluvremenu, ubrzo po početku treće četvrtine došla do prednosti 71:56, uprkos činjenici da je Jokić u prvoj bio nepogrešiv iz igre 8/8.

Srpski centar otkriva šta je u tom trenutku bilo u glavama igrača i trenera Majka Melouna.

- Mislim da nam je cilj bio da spustimo ispod deset razlike i posle drugog tajm-auta na dva i po minuta pre kraja treće, a na kraju je bilo šest ili četiri razlike za njih, tesna utakmica. Igrali smo više takvih mečeva. A kad je tako imate šansu da pobedite, ali vam treba fokus, zaustavite tri napada ili slično, mi smo to uradili i dobili utakmicu - objasnio je Jokić.

Posle dva teška i ubedljiva poraza u drugoj i trećoj utakmici serije, Denver je odigrao jednu na posed zaostatka u četvrtoj. Ta je jednako teško pala igračima za koje je Majk Meloun imao samo jednu poruku.

- Kad smo završili četvrtu utakmicu, momci jesu bili malo neraspoloženi, ali nismo mislili "oh, sad moramo da pobedimo tri zaredom". Samo da dobijemo sledeću. To je i trenerova poruka bila: pobedite sledeću - kaže Jokić.

Video: Jokić zasuo koš Jute: Sjajno veče srpskog košarkaša u pobedi protiv Džezera

(Telegraf.rs)