Spektakularan poraz Lebrona na startu plej-ofa: Lilard i Karmelo mu upropastili istorijski rekord!

Niko u NBA plej-ofu nije u jednoj utakmici imao ovakav učinak kao Lebron protiv Portlanda, ali to nije krunisano pobedom

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Portlanda iznenadili su Los Anđeles Lejkerse na startu plej-ofa NBA lige, pobedivši sa 100:93!

Iako su Blejzersi na "mala vrata" ušli u nokaut fazu, počeli su je u velikom stilu. Pali su Lejkersi predvođeni Dejvisom (28 poena, 11 skokova) i Lebronom (23 poena, 17 skokova i 16 asistencija), razlog je Demijan Lilard, strelac 34 poena.

Proradio je u Orlandu inat Lilardu, posle nekoliko čarki u prethodnim mečevima, željan je dokazivanja i sada su taj ceh platili Lejkersi, Demijan je najveću podršku imao u Mekolumu (21 poen).

Već u prvoj deonici nisu znali Lejkersi šta ih je snašlo kada je Portland brzo otišao na +16, prekrenuli su na kratko u 2. i 4. periodu igre, ali su stali na vođstvu 87:81.

Tada Portland pravi seriju 14:2 i rešava pitanje pobednika za 1-0 u seriji, potpuno pokvarivši Lebronu istorijski rekord, jer je Kralj prvi igrač u NBA istoriji koji je u plej-ofu imao partiju sa bar 20 poena, 15 skokova i 15 asistencija!

Doprinos tome imao je i Karmelo Entoni sa 11 poena, 10 skokova i pet asistencija za 38 minuta na parketu, Jusuf Nurkić je uz čak 15 skokova imao 16 poena. Sjajnu rolu iz senke imao je Vajtsajd, sa čak pet blokada, u ključnim momentima je poljuljao samopouzdanje Džejmsa.

Dovoljno je pogledati potez kada je posle blokade nad Lebronom pokrenuo napad, u kom je Lilard nonšalantno pogodio trojku skoro sa centra.

U drugom meču, Harden je sa 37 poena izrešetao Oklahomu i Hjuston je trijumfovao sa 123:108. Galinari mu je parirao sa 29 poena, Hjustonu je drugi strelac tima bio Grin sa 22 poena.

Prethodno je Vučević šokirao Janisa i Milvoki, a bogat program NBA fanove čeka u sredu od 19.30. Toronto igra protiv Bruklina u tom terminu po našem vremenu, u 22.00 se sastaju Denver i Juta. U prvom meču je Denver bio bolji posle produžetka za 1-0.

Foto: Sofascore
Video: Koškanje nakon dobre akcije Luke Dončića na meču protiv LA Klipersa

(Telegraf.rs)