Jokić poenterski "nevidljiv" na terenu, Denver umalo nije stigao -21

Srbin za 23 minuta nije ubacio nijedan koš, ali je imao šest skokova i pet asistencija

Printskrin: Twitter

Košarkaši Denvera izgubili su svoju poslednju egzibicionu utakmicu u "balonu" pred nastavak NBA lige, iako je malo falilo da nadoknade zaostatak od 21 razlike protiv Orlanda koji se na kraju radovao  - 114:100!

Veliki broj izgubljenih lopti, ali i loša odbrana šuta rivaka za tri poena, uticali su na to da Denver bude poražen - mada bi tu trebalo dodati i poenterski  "nevidljivu" partiju Nikole Jokića.

Najbolji igrač Denvera meč je završio bez poena, uz šest skokova, pet asistencija, dve ukradene lopte i blokadu za 23 minuta koliko je proveo na terenu. Čak je promašio i svoja oba slobodnja bacanja.

Džamal Marej je sa 23 poena bio taj koji je "držao" Denver u igri, ali nikako ne smemo zapostaviti i sjajnu partiju Portera koji je ubacio 19 poena za 20 minuta i dodao je još sedam skokova. Dvocifreni su bili još i Krejg sa 14, Milsap sa 13, Plamli je dodao 11, a Bol i Grant po 10.

- Imam puno briga. Nema potrebe da preterujemo, momci često nisu igrali na svojim prirodnim pozicijama, ali te izgubljene lopte su i dalje veliki problem. Kao da ne cenimo loptu. Imamo vremena do našeg prvog meča sa Majamijem, iskoristićemo ga da poboljšamo ono gde smo zakazali - rekao je posle meča trener Denvera Majkl Meloun.

Kod ekipe Orlanda, s druge strane, najefikasniji je bio Geri Klark sa 17 ubačenih poena. Terens Ros i Džejms Enis su imali po 15, Ogastin i Ajzak su ubacili po 13, dok je Nikola Vučević mečć završio sa 10 poena i sedam skokova.

Vredi pomenuti i to da su Nju Orleans i Milvoki takođe igrali u noći između ponedeljka i utorka, a slavili su Pelikansi rezultatom 124:103.

Video: Okršaj srpskih divova: Bobi nadigrao Jokića za rekord karijere

(Telegraf.rs)