Poznati prvi konkretni koraci za nastavak NBA: Dat je signal da se krene u realizaciju velikog plana

Najjača liga na svetu trebalo bi da se nastavi u julu

Foto: Tanjug/AP

Sve je više pokazatelja da će ljubitelji košarke ove sezone ipak gledati završnicu najjače lige na svetu, s obzirom na poslednje aktivnosti čelnika NBA takmičenja

Poslednja informacija, koju je plasirao poslovično obavešteni košarkaški novinar Adrian Vojnarovski, glasi da će oko 1. juna NBA timovi dobiti smernice za dalje konkretne korake u cilju pripreme pred "restart" sezone.

Očekuje se da će tada franšize dobiti dozvolu da dopune "rostere" igračima koji se nalaze van teritorija država u kojima su klubovi, što će biti prvi korak ka kompletiranju ekipa za nastavak sezone.

Plan NBA je da se ide korak po korak u pripremi za nastavak sezone, a on uključuje dvonedeljni opoziv igrača koji su dosad bili u izolaciji, potom jednu do dve nedelje pojedinačnih vežbi u timskim bazama i tronedeljni zajednički trening pred nastavak takmičenja.

Prema poslednjim informacijama, zapravo sve je i dalje na bazi spekulacija i pretpostavki, NBA liga bi trebalo da se nastavi sredinom ili krajem jula.

I dalje su dve lokacije opcija za igranje utakmica, a kao najveći favoriti izdvojili su se Diznilend u Orlandu i Las Vegas. Moguće je da mečevi budu organizovani u oba mesta.

Mnogi igrači su ostali u mestu svojih klubova ili su se vratili za pojedinačne treninge sa timovima. Nasuprot preporukama lige, neki igrači su se vratili u Evropu i inostranstvo - uključujući i zvezdu Dalasa Luku Dončića.

Komesar lige Adam Silver je rekao da će klubovima biti potrebna pomoć Trampove administracije u pomoći igračima da se vrate u zemlju, i očekuju da će je dobiti.

(Telegraf.rs)