Uhapšen dvostruki NBA šampion, pucao iz puške na par koji mu je ušao na posed

Šenon Braun će policiji morati da objasni svoj postupak

Foto: youtube/Nba4Eternity

Bivši bek Los Aneđeles Lejkersa i dvostruki NBA prvak sa ovim timom Šenom Braun (34) uhapšen je u mestu Tajron, Džordžija, zbog toga što je pucao iz puške na par koji je ušao na njegov posed. 

Jedna verzija priče koju su plasirali lokalni mediji, pozivajući se na izvore iz policije, glasi da je Braun pomislio da su u pitanju provalnici, pa je zapucao, dok druga kaže da su muškarac i žena samo želeli da se raspitaju oko cene kuće pošto je ispred stajala tabla sa natpisom "na prodaju".

Dvorišna kapija bila je otvorena, kao i ulazna vrata kuće, pa su "uljezi" dali sebi slobodu da kroče ka kući.

Srećom, Braun je bio neprecizan.

- Muškarac iz Tajrona je uhapšen zbog nasilnog napada pucanjem iz puške u pravcu dvoje ljudi koji su rekli da su mu ušli na posed jer su mislili da je kuća na prodaju - pišu američki mediji.

Pomenuti par je u izjavi policiji rekao da su videli muškarca koji je krenuo da ide ka njima čim su oni kročili na posed, rekao im je da priđu, a potom je ubrzao sa puškom u rukama i ispalio ka njima pet-šest hitaca.

U svoju odbranu Braun je rekao da je pomislio da je u pitanju provala, pa je reagovao kako bi zaštitio svoje vlasništvo. Istraga, koja je u toku, pokazaće šta se zapravo dogodilo tog dana, u pitanju je bio 2. maj.

Braun je u Lejkersima igrao tri sezone sa prosekom od 7.9 poena, 2 skoka i 1.2 asistencije po utakmici. Zahvaljujući vrhunskim fizičkim predispozicijama ostao je upamćen po spektakularnim zakucavanjima i blokadama.

Video: Uznemirujući snimak krvničkog prebijanja NBA košarkaša

(Telegraf.rs)