Rakočević, Bjelica, Gurović... Navijači birali idealni tim Zvezde, i ostale ABA ekipe su strašne

Navijači su prethodnih nedelja birali najbolje postave svojih ekipa

Foto: MN Press

ABA liga je u petak objavila rezultate glasanja i ko se našao u idealnoj petorci Crvene zvezde, Cedevita Olimpije, Budućnosti, FMP-a, Cibone i Igokee.

Kada je reč o crveno-beima na poziciji plejmejkera našao se Igor Rakoević, najbolji bek je Milan Gurović, krilo je miljenik navijača Kvinsi Miler.

Najbolji krilni igrač je Nemanja Bjelica, a na poziciji centra je svoje mesto dobio Boban Marjanović. Panteri iz Železnika imaju tim koji makar na papiru deluje jednako atraktivno i kvalitetno kao i Zvezdin.

U njemu su Miloš Teodosić, Redži Frimen, Zoran Erceg, Duško Savanović i Miroslav Raduljica.

Kada se pogleda idealna petorka Cibone, tu su momci poput Bojana Bogdanovića, Darija Šarića, Nikole Prkačina, Gordana Giričega i Alan Džefri Anderson.

Cedevita Olimpija gledano kroz godine možda ima najsnažniju postavu jer je tu na pleju Goran Dragić, bek je Jaka Blažič, krilo Deni Grin, a na krilnom centru i centru bi morali da se "zguraju" Aron Bejns i Jusuf Nurkić.

U timu Budućnosti su svoje mesto našli Noris Kol, Nikola Ivanović, Vladimir Micov, Bojan Dubljević i Nikola Vučević.

Ovde nema Nemanje Gordića, iako je sadašnji igrač Partizana u ogromnoj meri vukao Podgoričane ka tituli ABA lige pre dve godine.

U subotu će liga objaviti i ostatak timova Partizana, Zadra, Mornara, Primorske, Krke i Mega Bemaksa.

(M.LJ)