NBA liga planira da pomeri termin drafta

Velika pijaca igrača najavljena je za 25.jun, ali do tada sigurno neće biti završena liga, pa je nelogično da bude drafta

Foto: Tanjug/AP

Draft NBA lige 2020. godine, zakazan za 25. jun, najverovatnije će biti odložen do kraja sezone, uprkos tome što je ostalo 257 utakmica.

Draf, koji se odvija u Barclais Centru, malo je verovatno da će se nastaviti kako je planirano, ukoliko NBA ne otkaže čitavu sezonu - što vlasnici tvrde da ne žele da urade.

- Još nije donesena odluka - rekao je izvor za Media Level Field i dodao:

- Verovatno možete očekivati da draft neće biti održan pre završetka sezone - rekao je on.

Odlaganje sezone nateraće odlaganje drafta, ali trener Kentakija Džon Kalipari, koji trenira najveću grupu koledž igrača koji izlaze na draft svake godine, smatra da bi to moglo biti pozitivno za igrače.

On veruje da će im odlaganje dati više vremena za donošenje odluka o ulasku u ovaj izbor. Kako trenutno stoji, rok za ranu prijavu za NBA draft je 26. aprila u 23:59, dok je poslednji rok za prijavu 15.jun.

Deni Avdija košarkaš Makabija mogao bi da bude 2.pik na draftu Foto: MN Press

Pored drafta u junu, pojavilo se nekoliko detalja o tome kako će NBA lutrija da izgleda i nagoveštava se da bi mogla da bude izmenjena kako bi se prilagodio trenutnim okolnostima.

NBA nacrt lutrije je događaj u kojem timovi koji su propustili plej-of prethodne godine učestvuju u procesu lutrije da bi utvrdili svoje mesto u NBA draftu,. odnosno pozicije sa kojih biraju.

Prognoza drafta i eventualni pikovi

1. Golden Stejt Voriors  Entoni Edvards - Džordžija

2. Klivlen: Deni Avdija -  Makabi Tel Aviv

3. Minesota LaMelo Bol -  Ilarijan Hoks

4. Atlanta. Obi Toppin - Dejton

5. Detroit Killian Hejs - Radiofarm Ulm

(Telegraf.rs)