U ovaj potez staje sezona: Amerikanac je maherskim prodorom Cedevita Olimpiji možda doneo plej-of

Ima da se igra još jedno kolo, ali je mnogo teža prepreka savladana

Kodi Miler-Mekintajer je zasigurno istakao kandidaturu za najlepši potez 21. kola u ABA ligi i jedan od najlepših u čitavoj sezoni.

Prodor Amerikanca iz Cedevita Olimpije dobija na težini jer je izveden protiv Budućnosti, aktuelnog finaliste regionalnog takmičenja i jedne od najjačih ekipa takmičenja, i to pred praznim tribinama Stožica.

Miler-Mekintajer je u poslednjoj sekundi pogodio od table za pobedu svog tima u ponedeljak uveče. Na trojci ga je centralno čuvao Petar Popović kada je u pik došao Andrija Stipanović.

Kodi je taj blok iskoristio samo da bi ušao u mismeč sa Hasanom Martinom, koga je fintirao, protrčao i sa desne strane došao do obruča i položio.

Cedevita Olimpija je slavila sa 81:79 tim prodorom sa zvukom sirene. U ovaj potez možda staje i čitava regularna sezona slovenačkog tima jer je Amerikanac održao nadu Cedevita Olimpije da se može dokopati četvrtog mesta koje vodi u plej-of.

Slovenci su trenutno izjednačeni sa Mornarom iz Bara sa po 13 pobeda i po osam poraza, s tim što u poslednjem kolu Mornar igra protiv Mege Bemaks, a Cedevita Olimpija protiv Krke.

(M.LJ)