Partizan superiorno završio grupnu fazu Evrokupa, neka se spremi Uniks!

Crno-beli savladali Trento, čime su osigurali prednost domaćeg terena u slučaju da budu išli do kraja

Foto: MN Press

Košarkaši Partizana savladali su italijanski Trento 91:75 i tako stavili tačku na drugu fazu takmičenja u Evrokupu, u okviru grupe A, koju su završili kao lideri sa skorom 5-1.

Zna se već da će rival crno-belih u nokaut rundi, koja se igra na dva dobijena meča, biti ruski Uniks koji je u direktnom sudaru sa Monakom, u meču koji je odlučivao ko ide na crno-bele, ubedljivo poražen od tima Saše Obradovića.

A u "Štark Areni" glavnu reč, kao i mnogo puta ove sezone, vodio je sjajni Ognjen Jaramaz, najefikasniji, najbolji, najproduktivniji i najprecizniji igrač Trinkijerijevog tima u sredu uveče sa 19 poena - bez promašaja u šutu za tri!

Četiri trojke pogodio je Jaramaz, bio je perfektan i sa linije penala (3/3), tek jedna promašaj imao je iz igre (2/3 za dva), ostavio daleko najbolji utisak u pobedničkom timu.

Pratili su ga Kori Volden sa 13 poena, isti poenterski saldo na svom kontu imao je i Rašon Tomas, a zanimljiv statistički učinak upisao je centar Nikola Janković: 11 poena, 7 asistencija, uz ubačenu trojku, pred kraj uakmice, za delirijum navijača.

Foto: MN Press

Nisu gosti imali nikakve šanse protiv kvalitetnijeg rivala, ostali su tako bez pobede u drugoj fazi Evrokupa, a nagoveštaj njhovog brodoloma u "Areni" mogao je da se nasluti već posle tri minuta kada je na semaforu stajalo 14:4.

Konsolidovali su se goti u narednih nekoliko minuta, prepolovili razliku, međutim bio je to nalet "kratkog daha", Partizan je preko Voldena, Jaramaza iskreirao novu seriju i održao distancu (šest razlike na poluvremenu).

Nastavak je doneo još sigurniju igru Partizana, i dominaciju koja je sa protokom vremena "lomila kičmu" protivniku. Prednost je rasla, energija na tribinama se pojačavala, i sve to je doprinelo da Trento "položi oružje" u poslednjoj deonici, dge je postojao samo jedan tim.

Rasla je razlika u korist crno-belih i na 17 poena, meč je bio završen daleko pre poslednjeg zvuka sirene...

Parovi četvrfinala Evrokupa

Partizan - Uniks

Monako - Virtus/Darušafaka

Promiteas - Tofaš

Unikaha - Venecija

Evrokup, Grupa A:

Partizan - Trento 91:75

Darušafaka - Virtus (četvrtak)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Grobari čestitali rođendan Dušku Vujoševiću

(Telegraf.rs)