"Surovi" Serhio Ljulj odveo Real u polufinale: Vezao sedam poena za minut i eliminisao Bilbao

Odigrao je bitnu rolu kada je bilo najpotrebnije

Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Real Madrida pobedili su Bilbao u četvrtfinalu španskog Kupa kralja sa 93:83 i plasirali se u završnicu takmičenja gde ih čeka Valensija.

Barselona je ranije u toku dana ispala od Valensije porazom 82:78, pa neće braniti trofej osvojen protekle dve sezone.

Real je do pobede vodio Serhio Ljulj na svoj prepoznatljivi način - nekolicinom trojki i ključnih šuteva kada je rezultat još mogao da ode na obe strane.

Bilbao je na pet minuta pre kraja imao šest poena zaostatka jer je teškom mukom spustio sa dvocifrene prednosti Kraljevskog kluba.

Ondrej Balvin tek što je pogodio za dva, usledio je hladan tuš, naskok i trojka Ljulja za 83:74 uz faul Džonatana Rusela i dodatno bacanje za plus deset.

Ljulj je koliko u sledećem napadu pogodio još jednu trojku i time potpuno demoralisao rivala da će u poslednja tri i po, četiri minuta nešto moći da uradi.

Bilbao se držao dobro tokom prvog poluvremena, ali ga je pad u trećoj četvrtini koštao skupo, Ljulj je to kasnije u četvrtoj samo overio svojim potezima i rešio meč.

Na kraju je završio sa 19 poena i dve asistencije. Gabrijel Dek je ubacio 16 poena, dok je Fakundo Kampaco uz 13 poena imao i devet asistencija.

U Bilbau je Rusel postigao 16 poena, Butej i Kulboka po 13, a Balvin je imao 12 poena. Drugi polufinalni par čine timovi Tenerifa i Andore, odnosno Unikahe i Saragose.

Video: Mega bez Milojevića preokrenula meč: Sloboda ispustila senzaciju u Kupu

(Telegraf.rs)