Hit reakcija Jokića kad su mu novinari rekli da u NBA 35 godina niko nije uradio ovo što je on

Reakcije srpskog centra posle verovatno partije karijere

Printskrin: Youtube/Denver Nuggets

Nikola Jokić je odigrao jednu od najboljih partija svoje karijere u pobedi na gostovanju Juti. Ostvario je svoj 38. tripl-dabl u karijeri uz monstruozne brojke - 30 poena, 21 skok i 10 asistencija.

Posle meča je objasnio kako su se on i njegovi saigrači izborili za pobedu na teškom gostovanju uprkos tome što su na raspolaganju imali samo 7 igrača u rosteru.

- Samo izađeš na teren i nadaš se. Zabavljali smo se, dali smo sami sebi šansu da pobedimo ovaj meč. Utakmica je bila specifična, posebno drugo poluvreme, vratili smo se u igru, anulirali smo 10 poena prednosti i dali smo sebi šansu da pobedimo, i pobedili smo.

Posle meča je upitan i o neverovatnom šutu u poslednjoj sekundi kojom je omogućio Denveru pobedu, koji postaje njegov zaštitni znak.

- Ne znam, izgleda da postaje - odgovorio je Jokić uz obrazloženje da je to nastalo kao posledica igranja interne basket igre njega Vlatka Čančara i Huanča Ernangomeza, gde treba pogađati trik šuteve.

Jokić je naglasio da su on i njegovi saigrači dali sve od sebe uprkos problemima koje su imali.

- Verovali smo, nismo hteli da dopustimo da nam izmakne utakmica, imali smo probleme, 7 igrača na raspolaganju i sve, ali sada imamo dva dana slobodno i možemo da se odmorimo. Hteli smo da damo sve od sebe i da pobedimo utakmicu. Samo da dođete do pobede. Posebno pred odmor, savršeno je da ukradete neku pobedu, a ovu smo silno želeli - rekao je Jokić i dodao da nije umoran.

Nikola Jokić pogađa preko Rudija Gobera; Foto: AP/Tanjug

- Igrao sam i 65 minuta, navikao sam to, posebno u plej-ofu prošle godine, igrao sam mnogo, tako da je to samo podsetnik.

On je rekao i da je srećan kako napreduje i da je to posledica rada i utakmica koje ima iza sebe.

- Naravno, kako odmiču godine i koliko utakmica igraš, kako radiš, mislim da je to prirodno. Nadam se da postajem bolji, uvek postoje mali detalji da postaneš još bolji i napreduješ.

Dotakao se Jokić i lošeg starta sezone kada nije uspevao da pronađe formu.

- Imaš ovakve utakmice i periode. U prvom delu sezone nisam mogao da pogodim šut, sada igram dobro, to je deo posla - rekao je Jokić.

na kraju su mu novinari predočili da je ušao u elitno društvo sa ovakvim tripl-dablom, kao i da je samo jedan igrač u poslednjih 35 godina ostvario pobedu uz ovakve brojke.

- Lepo, nisam znao. Lepo, to je lepo, da ostaviš neko nasleđe iza sebe - rekao je Jokić uz osmeh na kraju intervjua.

(Telegraf.rs)