Veliki Nikola izmaltretirao Portland za tri četvrtine, falila mu asistencija za tripl-dabl!

Izvanredan je bio Srbin protiv Lilarda i družine sa 29 poena

Foto: Tanjug/Ap

Nikola Jokić je nastavio sa sjajnim partijama u NBA ligi, kao i Denver koji je demolirao Portland Trejlblejzerse rezultatom 127:99!

Srpski centar je meč završio sa 29 poena (11/17 iz igre, 3/5 za tri, 4/4 za jedan), 13 skokova i 9 asistrencija, pa je tako "za dlaku" ostao bez 11. "tripl-dabl" učinka ove sezone.

Nikola je ove fantastične brojke uspeo da upiše za samo 31 minut, trener Majk Meloun ga nije ni uvodio u poslednjoj četvrtini pošto je sastav iz Kolorada do tada već rešio pitanje pobednika.

Iako na drugoj strani sastav Portlanda puca od talenta, samo je Lilard do ovog meča vezao osam utakmica sa "30+" poena, tu su takođe potentni šuteri Mekalum, Entoni, te "rim protektor" Vajtsajd, ekipa iz Oregona timski deluje krajnje neubedljivo čitave sezone.

Denver je uspeo da uradi ključnu stvar na putu do pobede: limitirao je Lilarda na "samo" 21 poen (6/23 iz igre, 1/8 za tri), pa je ostatak posla bio stvar rutine za drugoplasirani tim zapadne konferencije.

Malo je reći da je Jokić odučio od košarke gorostasnog Hasana Vajtsajda koji nije imao rešenja za čitavu lepezu raznovrsnih poteza sa napadačkog repertoara bivšeg centra Mege. Nikola je nanosio veliku štetu gostima u reketu, a kad nije moglo iznutra, bio je neumoljiv sa distance, trojkama, kao i njegovim udarnim adutom - asistencijama.

Foto: Tanjug/Ap

Šteta, ostao je bez "tripl-dabla" pred izlazak iz igre, Krejg i Bizli nisu poentirali posle dodavanja Srbina, i tako ga ostavili "kratkog" za asistenciju.

- Svi smo bili povezani - ukratko je Jokić opisao igru Denvera protiv Portlanda, koji je ostao na devetoj poziciji na Zapadu, dok su Nagetsi u tesnoj borbi sa Klipersima za poziciju broj dva (imaju poraz više od tima iz Los Anđelesa).

Koliko je ovo bio ležeran meč za Nagetse svedoči i podatak da su se svi igrači Majka Melouna upisali u strelce, među njima još jedan bivši igrač Mege Vlatko Čančar, koji je za pet minuta ubacio četiri poena.

Osim Jokića, najjače su povukli kad je trebalo Marej (20p), Grent (17p) i Barton (16p).

Naredni meč Nagetsi igraju u Juti.

Foto: Tanjug/Ap

Rezultati

Nju Orleans - Milvoki 108:120

Hjuston - Šarlot 125:110

Denver - Portland 127:99

Los Anđeles Lejkers - San Antonio 129:102

Standings provided by Sofascore LiveScore

Video: Jokić prošao kroz odbranu Kingsa kao Mojsije kroz Crveno more

Zvezdi izmiče mesto u TOP 8, a ako ga želi, mora da krene da pobeđuje, već od večeras (19.00) kad joj u goste dolazi Panatinaikos. Kvota na keca u Areni je 2,30, a dvojka na Atinjane je 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Panatinaikos

Partizan večeras (20.00) gostuje najvećem favoritu za osvajanje Evrokupa Virtusu, a ako crno-beli naprave podvig i pobede obezbediće mesto u četvrtfinalu. Kvota na Partizan je 3,05, dok je kec, na tim Saše Đorđevića, 1,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Virtus - Partizan

(Telegraf.rs)