Spektakl u Železniku! Turčin ispalio 14 trojki, pogodio za produžetak, Cedeviti pobeda!

Sjajan meč u pregrađu, Ulubaj blistao kod FMP-a sa 26 poena, Blažič kod gostiju sa 27

Foto: ABA/FMP

Košarkaši Cedevite Olimpije prekinuli su niz od četiri poraza, i to protiv direktnog rivala za plej-of FMP Železnika, pobedom u gostima rezultatom 105:100, posle produžetka. U regularnom vremenu bilo je 90:90, a produžetak je doneo najbolji igrač domaćeg tima Okben Ulubaj trojkom 15 sekundi pre kraja, na koji se nadovezao promašaj Milera-Mekintajera.

Ulubaj je bio najefikasniji u redovima poraženog tima sa 26 poena i čak 14 ispaljenih trojki (šest ubačenih)!

U dodatnom vremenu Jaka Blažič je igrao simultanku sa čak 12 ubačenih poena od 15 koliko su gosti ubacili do kraja i tako stgli do prvog trijumfa pod komandom novog trenera Jurice Golemca.

Slovenački bek utakmicu je završio sa 27 poena.

Gosti su dobro odreagovali nakon smene Rimca, od starta su kontrolisali rezultat i prednost koju nisu ispuštali praktično do kraja.

Poluvreme su završili sa devet poena u plusu, sredinom treće deoonice imali i 13 razlike, ali nisu u istom ritmu odigrali poslednji period meča što je moglo skupo da ih košta.

Ulubaj je preuzeo odgovornost, osetio je trenutak Turčin i nemilice šutirao, ruka mu niej zadrhtala u samoj završnici kada je sa dve vezane trojke svoj tim uveo u egal i produžetak.

Srećom po goste, u svojim redovima imali su ubitačnog Blažiča koji je simultankom u dodatnih pet minuta oneo prevagu na stranu svog tima.

ABA liga, 18. kolo

Petak

Zadar - Mornar 83:89

Subota

Krka - Zadar - Cibona 69:77

FMP - Cedevita Olimpija 100:105

Nedelja

Mornar - Mega 12

Budućnost - Igokea 17

Ponedeljak

Crvena zvezda - Partizan 18

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)