Bogdanović nominovan za Tim decenije Evrolige: Samo još jedan Srbin među košarkaškim legendama!

Novo veliko priznanje za reprezentativca Srbije

Evroliga je objavila listu košarkaša koji su se našli u izboru za Tim decenije, a najnovije ime na toj listi je ime srpskog reprezentativca Bogdana Bogdanovića. 

Na zvaničnoj stranici najkvalitetnijeg evropskog košarkaškog takmičenja je objavljeno da je Bogdanović nominovan kao košarkaš koji je tokom 5 sezona igrao Evroligu  u dresu Partizana i Fenerbahčea, i koji je istu osvojio kao član tima Željka Obradovića 2017. godine. Takođe, aktuelni košarkaš Sakramento Kingsa bio je uvršten u prvi tim Evrolige u sezoni 2016/2017, a priznanje Zvezde u usponu dobio je u sezonama 2013/2014 i 2014/2015.

Bogdan će imati žestoku konkurenciju u igračima poputKostasa Papanikolaua, Ekpe Judoa, Vila Klajburna, Luke Dončića, kao i Jankunasa, danstona, Diamantidisa, Ljulja, Kirilenka, De Koloa, Navara, Šveda, Datomea, i brojnih drugih legendi ovog takmičenja. Takođe, od srpskih igrača u konkurenciji je još samo nenad Krstić.

Da podsetimo, Evroliga dodeljuje priznanja za najbolji tim od 2010 do 2020 godine, a navijači, treneri, igrači i zaposleni u medijima će zajedno glasati.

(Telegraf.rs)