Brada sa 60 poena "samleo" Houkse i ispisao istoriju NBA

Džejms Harden izjednačio je rekord Majkla Džordana

Košarkaši Hjuston Rokitsa savladali su na svom parketu Atlanta Houkse 158:111 uz neverovatnu partiju Džejmsa Hardena koji je postigao 60 poena. 

Domaći tim bio je u vođstvu od početka do kraja meča, pobeda se niti u jednom momentu nije dovodila u pitanje, a zanimljivo, samo poslednju deonicu u kojoj je Harden odmarao, Hjuston je izgubio.

Kada je reč o popularnom Bradai, on je prikazao najbolju partiju sezone, a ujedno ispisao je istoriju NBA lige jer je sve poene postigao za svega 31 minut. Takođe, ovo je njegov četvrti meč sa preko 60 poena u karijeri po čemu se izjednačio sa Majklom Džordanom, a ispred njih su samo VIlt čemberlen i Kobi Brajant.

U pobedničkom timu Harden je ubacio 60 poena, uz zaista dobar procenat šuta (16/24, 8/14 za tri poena) i pet izgubljenih lopti. Ben Meklemor imao je 24 poena, Kris Klemons sa 16, a Rasel Vestbruk dodao je 15. Sa druge strane, Tre Jang je u Atlanti postigao 37 poena.

Hjuston je posle tri vezana poraza došao do druge vezane pobede i na četvrtom je mestu Zapada sa skorom 13-6. Atlanta je na začelju karavana sa skorom 4-16.

U ostalim mečevima odigranim u noći između subote i nedelje Sakramento Kingsi su posle velikog preokreta bili bolji od Denver Nagetsa, Filadelfija je slavila protiv Indijane, dok je Milvoki bio bolji od Šarlota.

NBA, subota na nedelju:

Hjuston – Atlanta 158:111

Filadelfija – Indijana 119:116

Milvoki – Šarlot 137:96

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)