Dončić je bog košarke! Slovenac držao čas Hardenu i Vestbruku, dao 41 poen, Dalas "zgazio" Hjuston

Ponovićemo: čudo od igrača!

foto: Tanjug/Ap

Slovenac Luka Dončić nastavio je da pomera granice i da oduševljava košarkaški svet, još jednom vanserijskom partijom koju je servirao u teksaškom derbiju protiv Hjustona u gostima - za pobedu 137:123. Luka je meč završio sa 41 poenom, 10 asistencija i 6 skokova, uz Hardaveja bio najzaslužniji za "rasturanje" Hardena, Vestbruka i njihove haotične "run and gun" košarke.

Podsetimo, Dončiću je tek 20 godina...

Partiju sezone odigrao je Tim Hardavej Džunior, podsetio je na svoja najbolja izdanja u dresu Niksa - ubacio je 31 poen u koje je ugradio pet trojki iz 11 šuteva.

Dobar posao pod košem radio je Kristaps Porzigins, dominirao je naročito u prvom poluvremenu, a zaustavio se na 23 poena.

Hjuston nije imao odgovor na "rafalnu paljbu" Dalasa za tri poena, gosti su bili neumoljivi u prvom delu meča koji su završili sa ubačenih 78 poena!

Na drugoj strani, ništa nije polazilo od ruke prvoj zvezdi Roketsa Džejmsu Hardenu, nije ovo bila njegova utakmica o čemu svedoče i očajne šuterske brojke. Ispucavao se "Brada" za tri poena, pogodio je tek dva šuta iz 15 pokušaja (na kraju stigao do 32 poena), pa su Vestbruk, Kapela i Taker morali da preuzimaju u pokušaju da uhvate priključak i stignu razliku koja je u jednom momentu bila i 20 poena u korist Mevsa.

Uspeli su igrači Hjustona da svedu minus na samo pet poena sredinom poslednje deonice, ali je Dalas uzvratio novom serijom, Dončićevim bravurama, te je meč odatle lišen neizvesne završnice.

Vestbruk je ubacio 27 poena, Kapela 21 za poraženi sastav.

(Telegraf.rs)