Kurtinaitisu sve jasno posle poraza: Hvala Zvezdi što nam je očitala lekciju

Dominacija crveno-belih pohvaljena od trenera Himkija

Zvezda se probudila, ponovo "šamara" rivale u Evroligi, doduše upisana je tek prva pobeda nakon serije poraza, ali ova protiv Himkija i te kako obećava pred nastavak sezone. 

Videćemo kako će to sve izgledati protiv Reala koji je naredni rival Zvezde, sledećeg četvrtka od 19 sati u "Areni".

Do tada, crveno-beli će raditi na daljem podizanju forme, a o energiji i motivaciji ne treba trošiti reči - trener Himkija Rimas Kurtinaitis upravo je ove dve stvari akcentovao u analizi meča u "Pioniru", za Zvezdinih 2-4, a Himkijevih 4-2 posle šest utakmica.

- Čestitam Zvezdi i treneru Gavriloviću na dobroj utakmici, dobroj energiji. Odigrali su mnogo bolje i snažnije od nas na ovom meču i pobeda se nije dovodila u pitanje - rekao je Litvanac koji nije tražio alibi za poraz u napornom rasporedu.

- Jeste da je ovo druga utakmica u 48 sati, ali mi smo bili u dobroj situaciji u odnosu na Zvezdu, jer smo igrali kući prvi meč, a imamo čarter pa možemo da letimo kad hoćemo, ali nije problem bio u tome, već u igračima koji su mislili da su bolji nego što jesu. Neki igrači su se potrošili više protiv Panatinaikosa, a nismo imali podršku s aklupe.

Iz svakog poraza valja izvući pouke, a imaće ruski sastav o čemu da razmišlja posle glatkog poraza u Beogradu.

- Ovo je dobro za nas da naučimo nešto, jer imamo šest ovakvih duplih programa u toku sezone i moramo da se naviknemo što pre. Hvala Zvezdi što nam je dala lekciju.

Štop se tiče Stefana Jovića i njegovog stanja, Kurtinaitis je rekao da se srpski plejmejker oporavlja nakon preloma rebra, da je počeo da trenira i da se povratak na teren očekuje za sedam dana.

(Telegraf.rs)