NBA Top 10: Bogdan dvaput na listi, Embid prodao foru sa basketa, pa "ubio" igrača Hoksa

Bek Sakramenta i centar File imali po dva poteza među deset najboljih

Bogdanović u Top 10 poteza večeri, Foto: Printscreen Youtube

Košarkaši Sakramento Kingsa Bogdan Bogdanović zauzeo je deseto i peto mesto na Top 10 listi najboljih poteza NBA lige, u noći između ponedeljka i utorka.

Bogdanović je tamo dospeo sa dve vanserijske asistencije u porazu od Denver Nagetsa (101:94), kojima se nametnuo kao plejmejker više nego kao ono što mu je prirodna pozicija.

Na desetom mestu se našao asistencijom iza leđa za Trevora Arizu i trojku kojom je Ariza doneo Kingsima sedam razlike pred kraj prve četvrtine, a na petom dodavanjem za Rišona Tomasa koji je zakucao preko rezervnog centra Denver Nagetsa, Mejsona Plamlija.

I na meču protiv Atlanta Hoksa sa 36 poena, ali i na Top 10 listi je dominirao Džoel Embid. On se našao na trećem i prvom mestu.

Na trećem kada je posle finte, kroz noge kao na poljančetu dodao loptu Benu Simonsu za polaganje na drugi obruč.

Na prvom mestu se našao fintom i prodorom pored Aleksa Lena i onda moćnim kucanjem preko Džona Kolinsa kada su komentatori naveli da je Embid "ubio" igrača Hoksa.

Drugo mesto je pripalo sjajnom driblingu i pogotku pleja Toronto Reptorsa, Freda Van Vlita koji je bacio na zadnjicu nekadašnjeg prvog pika sa drafta pre dve godine - Markela Fulca.

Video: Od Priboja do NBA lige: Dvokorak Marka Gudurića kojim se ređe ide

(Telegraf.rs)