Promašili smo 20 slobodnih bacanja - nedopustivo! Milojević u šoku posle meča s Partizanom

Samo četrdesetak posto sa linije za slobodna bacanja jeste za nevericu

Milojević smiruje svoje igrače na utakmici s Partizanom, Foto: ABA liga.com/ Cibona/Željko Baksaj

Trener Mege Dejan Milojević nije mogao da veruje šta su sve njegovi puleni promašivali sa linije za slobodna bacanja i smatra da je nedostatak samopouzdanja uticao na poraz od Partizana.

Crno-beli su sa 86:73 trijumfovali u četvrtfinalu Superkupa ABA lige i naneli prvi poraz Megi već u prvom meču takmičarske sezone.

- Čestitke Partizanu na zasluženoj pobedi. Bili su bolji. Mi smo igrali ozbiljnu košarku jednu četvrtinu, međutim, kad se igra 40 minuta onda je to razlika kakva je bila danas. Nedopustivo je da promašimo 20 slobodnih bacanja i ona su nam dosta poljuljala samopouzdanje, a kod ovako mlade ekipe kao što je ja imam, samopouzdanje je jedna od najbitnijih stvari - rekao je Milojević posle meča.

On je tokom utakmice na tajm-autima pokušavao da bodri svoje igrače pričajući im da se opuste, ali to nije urodilo plodom. Gotovo nestvarno deluje podatak da su igrači Mege penale šutirali samo 15/35.

- Kada je samopouzdanje dole, onda se ni odbrana ne igra kako treba. Partizan je kvalitetom to iskoristio i rešio utakmicu već do polovine. Mi smo ublažili poraz, ali realno Partizan je bio mnogo bolji od nas u odnosu na ovih 13 razlike - dodao je Milojević i poželeo crno-belima sreću u nastavku takmičenja.

Partizan u polufinalu ide na Primorsku, koja je u četvrtak uveče šokirala Crvenu zvezdu sa 88:82.

Video: Senzacija na startu: Novopečeni abaligaš raspršio Zvezdine snove o ABA Superkupu

(Telegraf.rs)