Orlovi "presudili" dvojici Francuza: Kole posle meča sa Srbijom odredio konačan spisak za Kinu!

Na spisku se našao i bivši centar Zvezde Matijas Lesor

Selektor košarkaša Francuske Vensan Kole skratio je posle utakmice sa Srbijom spisak za dvojicu igrača, pa su mu Đorđević i Orlovi donekle pomogli da se odluči.

Teo Maledon i Eli Okobo su otpali, pa Kole u Kinu na Mundobasket vodi sledećih 12 igrača:

Frenk Ntilikina, Amat Embaje, Nikolas Batum, Evan Furnije, Nando De Kolo, Vensan Poarije, Endrju Albisi, Luj Labejrije, Matijas Lesor, Rudi Gober, Aksel Tupan, Pol Lakomb.

Koleovi igrači su od Srbije poraženi 61:56 posle preokreta Srbije u drugom poluvremenu, a selektor Francuza je obrazložio svoju odluku nakon meča.

- Teo je imao problema sa ramenom i nije mogao da se realno bori za svoje šanse tokom turnira u Šenjangu. Pre utakmice sa Srbijom sam imao sve opcije i više parametara za svoj izbor. Eli je odgovorio na poziv za pripreme i hoću da mu zahvalim za učešće, ali me nije ubedio da treba da bude treći bek. De Kolo će uz Ntilikinu doneti svoje iskustvo uz Ntilikinu i Albisija na tim pozicijama - rekao je Kole.

Francuska igra u grupi G sa Dominikanskom Republikom, Nemačkom i Jordanom, a Svetsko prvenstvo u Kini počinje 31. avgusta, a završava se 15. septembra.

VIDEO - Krcata dvorana pevala "Bože pravde" sa Orlovima

(Telegraf.rs)