Prve reakcije iz tabora Srbije: Čime to Đorđević nije bio zadovoljan posle Litvanije?

Prazan hod u odbrani na početku zabrinjava selektora

Foto: Marko Jovanović

Aleksandar Đorđević, Bogdan Bogdanović, Vladislav Lučić... tim redom su se selektor i košarkaši reprezentacije Srbije pojavljivali pred kamerom Arene Sporta posle tesne pobede nad Litvanijom.

Podsetimo, Orlovi su preokrenuli rezultat u poslednjem minutu i na kraju su slavili sa 72:68.

- Ovo nam treba. Ne postoje prijateljske utakmice. Mnogo je ppnosa u ovoj reprezentaciji... Što se tiče utakmice, nismo je dobro otvorili. Igrali smo bez energije. Momci iz prve petorke moraju da shvate šta znači odbrana. To moramo da ispravljamo. Hvala publici koja je došla u ovolikom broju, to je veliko iznenađenje za nas - rekao je Đorđević.

Bogdanović je dodao:

Foto: Marko Jovanović

- Ovo je prva utakmica kako smo kompletni, tek što smo odradili jedan ili dva treninga tokom jučerašnjeg i prekjučerašnjeg dana. Ono što je vrlo bitno jeste da smo uspeli da pobedimo Litvaniju i moramo već da zaboravimo ovaj meč, da idemo dalje. Treba da se što bolje spremimo i na Svetsko prvenstvo odemo uigrani i spremni, jer nas i tamo čekaju velika iskušenja.

Sličnog mišljenja je bio i Lučić.

- Veoma smo zahvalni navijačima koji su nas u ovolikom broju održali i ispunili Arenu do poslednjeg mesta. Znači nam jer je ovo jedina utakmica koju igramo u Beogradu pred Svetsko prvenstvo. Nismo mogli da očekujemo lepšavost u igri jer smo se pre dva dana skupili, tek što smo kompletirali redove i krenuli da se uigravamo. Bitno je da smo pobedili, ostalo će doći.

(Telegraf.rs)