Žalim za titulom sa Zvezdom, neću zaboraviti onu trojku Drobnjaka iz auta!

Nakon 18 uspešnih sezona jedan detalj, koji mu je promenio život, neće prežaliti do kraja života

Bivši kapiten košarkaša Crvene zvezde Vuk Radivojević, koji je skoro završio karijeru, izjavio je da žali što sa bivšim klubom nije osvojio titulu prvaka Srbije i da će ga doživotno pratiti finalna serija iz 2007. godine protiv Partizana i čuvena trojka iz auta Predraga Drobnjaka.

Radivojević se posle 18 godina oprostio od aktivnog igranja u dresu Igokee i u istom klubu preuzeo ulogu izvšnog sportskog direktora.

- Bilo je tužnih trenutaka, a velika mi je žal što sa Crvenom zvezdom nisam osvojio titulu prvaka. Ta finala sa Partizanom pratiće me doživotno. Ipak, mnogo više je stvari koje su mi ostale u pozitivnom sećanju. Kada sam bio klinac, pa dođeš u Zvezdu, pa ceo taj put, osvajanje Kupa u Novom Sadu 2004... A u tom momentu imao sam samo 19 godina i već rešavao neke utakmice. To su momenti kojih ću sigurno da se sećam celog života - rekao je Radivojević.

Foto: aba-liga.com

Radivojević priznaje da ne može da zaboravi poraz od Partizana u seriji 3:1 pre 12 godina.

- Pamtiću ono finale sa Partizanom 2007. To je nama bila poslednja sezona u klubu, igrali smo bez finansija, plata, kada smo se svi u klubu ujedinili u želji da uprkos svemu damo sve od sebe. Igrači su napravili dogovor da svi ostanemo i osvojimo titulu. Tu su još bili Gurović, Antić, Dragićević, Petar Popović, imali smo sjajan tim, ali onu Drobnjakovu trojku iz auta neću moći lako da zaboravim. U isto vreme, pamtim utakmicu protiv Partizana kada sam ubacio 37 poena, to mi je rekord protiv crno-belih.

On je dodao da je cilj Igokee da se bori za visok plasman u ABA ligi sa novim trenerom Aleksandrom Trifinovićem.

- Doveli smo Trifunovića, rastu nam i ambicije. Ozbiljan je trener, pet puta je vodio ozbiljne klubove u Evroligi i dokazan je stručnjak. Sarađivao sam sa njim u Zvezdi, i želja nam je da budemo u vrhu tabele i da iskoristimo šansu ako nam se ukaže - rekao je on, uz konstataciju da je klub zadržao Savu Lešića, Dalibora Ilića i Marka Lukovića.

Doskorašnji plejmejker smatra da je ABA liga najkvalitetnije takmičenje na ovim prostorima.

Foto: MN Press

- ABA liga izaziva dosta pažnje i polemika, pričalo se da smo zbog nje umanjili kvalitet domaće košarke, ali mislim da ne bi moglo da se funkcioniše bez regionalnog takmičenja. To je realnost, imamo prohodnost u Evroligu i Evrokup. Odlična je liga za mlade igrače da stasaju, iz godine u godinu sve je jača, a sledeća sezona biće mnogo kvalitetnija.

Prema njegovim rečima i u novoj sezoni takmičenje na Jadranu biće dosta uzbudljivo.

Foto: Oetrol Olimpija /Aleš Fevzer

- Mornar je doveo Milka Bjelicu i druge ozbiljne igrače, Primorska je ušla sa ozbiljnim budžetom, doveli su kvalitetne strance. Da ne govorimo o fuzionisanju Olimpije i Cedevite, sa ovim sklapanjem biće još bolji. Da ne spominjem Zvezdu, Budućnost, Partizan. Takođe, i mi kao klub imamo ambicije da budemo u vrhu. Tako da liga neće sigurno biti lagana za igru. Videli smo u ABA ligi da svako svakog može da pobedi. Sve ekipe su na jednoj ili dve utakmice razlike - zaključio je Radivojević.

(Telegraf.rs/Tanjug)