Jokić brutalnim dabl-dablom urnisao Blejzerse, Denver na korak od finala Zapada! (VIDEO)

Utakmice do sada su bile "na krv i nož", a peti meč je bio krah Portlanda

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Portland Trejlblejzerse u svom Pepsi centru sa 124:98 i tako došli na korak od plasmana u finale Zapadne konferencije NBA lige jer u polufinalnoj seriji sada vode sa 3-2.

Srpski centar Nikola Jokić odigrao je još jedan fantastičan meč u kom je Blejzersima ubacio 25 poena, uz čak 19 skokova i za njegove standarde u plejofu "samo" šest asistencija.

Jokić je rano nametnuo ritam u utakmici u kojoj će šutirati 10/18 iz igre, pa je agresivnim eurostepom postigao prve poene za svoj tim, a Denver je trojkom Milsapa počeo meč serijom 7:0.

Bolje se kretala lopta Nagetsa koji su delovali energičnije na parketu, a Blejzersi su odgovarali tek povremenim bravurama Lilarda i trojkama uz faul. Jokić je sredinom prve četvrtine bio akter i jedne pomalo komične situacije kada je krenuo na koš, igrači gostiju su mu izbili loptu, a onda mu se od table nekako odbila na lagano polaganje.

Nagetsi su do kraja prve četvrtine već stvorili zalihu od osam poena, da bi vezanim trojkama Vila Bartona došli do dvocifrene prednosti 39:25 posle dva minuta i 15 sekundi u drugoj deonici.

Već tada je postalo jasno da Denver igra daleko bolje i da će prokrstariti poluvremenom koje je završio trojkama Mareja i Milsapa za 65:47.

U nastavku su samo potvrdili dominaciju i do isteka 36. minuta već rešili meč u svoju korist flouterom Malika Bizlija preko Zeka Kolinsa za 93:63. Lilard je nakon toga poentirao, ali je četvrtu četvrtinu počeo na klupi, a šansu su dobili rezervisti, Kari i Tarner, kao i Rodni Hud.

Portland je u uvodna četiri minuta te četvrtine uspeo da se primakne, ali ne i da preokrene pa narednom utakmicom u Oregonu Nagetsi mogu da se plasiraju u finale Zapada.

Treba napomenuti da je baš u toj četvrtini Jokić umalo uleteo u sukob sa Kolinsom i Majersom Lenardom zbog lakta Lenarda u situaciji kada je Nikola probao da ubaci horog u obruč. Stvorila se gužva, sve se brzo rešilo, a Denver je trijumfovao.

VIDEO - Jokićeva faca pošto je slučajno isčupao mikrofon je neprocenjivo blago

(Telegraf.rs)