Čović: Budućnost je državni projekat, potrebno je da i nama pomogne Republika Srbija (VIDEO)

Prvi čovek crveno-belih istakao da je njegovom klubu potrebna pomoć

Tokom vanredne konferencije za medije koju je održao na Malom Kalemegdanu, predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović zatražio je pomoć države pred finale ABA lige.

Crveno-beli svoje mečeve protiv Budućnosti započinju u petak veče, nastaviće ih nedelju, nakon čega se sele u Podgoricu. A o značaju tih utakmica, Čović je rekao:

- Za nas je finalna serija ABA lige važna jer je to poslednji korak ka cilju koji smo definisali, a to je osvajanje ABA lige i plasman u Evroligu. To nije samo klupski interes, mislim da je to kompletan interes srpske košarke, da ima predstavnika u Evroligi, a na neki način to je i interes cele Republike Srbije - istakao je Čović, a potom nastavio:

- Neophodna nam je pomoć države u poslu koji je ispred nas. Naglašavam države jer ćemo se u finalu sresti sa klubom koji je očigledno državni projekat, korporativne organizacije.

Podsetimo, Čović je na konferenciji govorio i o tome kako je Zvedza bila humana prema Partizanu i dodao da se u klubu svi sećaju jednog od tajm-auta crno-belih.

(Telegraf.rs)