Dvadeset posto šuta? Treba nam pomoć od Boga! Jokić o lošim procentima i građenju Denverove šampionske slagalice (VIDEO) (FOTO)

Jokić se u svom stilu našalio sa novinarima nakon meča sa Portlandom

Košarkaš Denver Nagetsa, srpski centar Nikola Jokić rekao je posle utakmice sa Portland Trejlblejzersima (119:110) da Nagetsi treba da poprave šut i našalio se na svoj račun rekavši da nije odigrao baš sve utakmice u sezoni jer je u nekim isključen.

- Ne ide nam šut sa distance uopšte. Dvadeset posto? Treba nam pomoć, možda od Boga. Da imamo bar 30 posto - rekao je Jokić posle utakmice.

Išlo ne išlo, Denver je drugi na Zapadu krcatom kvalitetnim ekipama i nekim od najvećih zvezda lige, iako Nagetsi nemaju nijednog izraženog superstara.

Jokić to tek postaje u očima Amerikanaca, ali ga ne vide u ozbiljnijem krugu kandidata za nagradu MVP.

Osim toga, ekipi sa Stenovitih planina je pripalo i prvo mesto u Severozapadnoj diviziji posle punih šest godina, a tek četvrti put u istoriji franšize.

- Ovo je velika stvar za nas jer smo pokazali sebi da, kao i tokom cele sezone, a naročito u poslednjih sedam ili osam susreta da možemo da igramo dobro.

Hteli smo da uđemo plejof, osvojili smo prvo mesto u diviziji, trenutno smo drugi na Zapadu i želimo da obezbedimo prednost domaćeg terena, tako da se dobre stvari dešavaju ovde - podsetio je Somborac.

Foto: Tanjug/AP

On je u četvrtoj četvrtini ubacio deset od svoja 22 poena i odigrao bitnu ulogu u preokretu Nagetsa u trenutku kad su gubili tri poena prednosti.

- Jednostavno moram da uradim nešto na svakoj utakmici. Mislio sam da nisam igrao dobro do tog momenta, na kraju, izgleda da je ispalo dobro po nas. Nisam osećao umor. Osećate se umorno posle utakmice, nikako dok ona traje - napomenuo je Jokič i otkrio šta je rekao Džamalu Mareju u drugom poluvremenu.

- Rekao sam Džamalu: samo mi daj loptu. Odigrao je i on dobro. Opet je imao više od 20 poena, kada šutira dobro, zaista se oseća odlično na terenu, treba samo da ima prilike za šut - dodao je Jokić.

Novinari su ga podsetili da je tokom sezone odigrao većinu utakmica, a Srbin se našalio i rekao da je odigrao sve osim onih kada je isključen.

Mislio je na nedavni meč sa Vašington Vizardsima, što mu je bilo drugo isključenje u sezoni pošto je prethodno izbačen i kada je Denver igrao proitv Klipersa.

Osvrnuo se potom i na promene u rosteru Nagetsa, koji se menja već nekoliko godina i svake godine pojačava kvalitet i povećava broj pobeda.

- Ako pogledamo tim Denvera koji je igrao pre četiri godine, mislim da smo sad tu samo Heris, Barton i ja. Marej je stigao sezonu posle. Svake godine dodajemo novi deo u slagalici, novi kvalitet. Imamo još mnogo prostora za napredak - jasan je Jokić.

VIDEO - Jokić: Veliko je zadovoljstvo biti najbolji u Srbiji

(Telegraf.rs)