Moćan dabl-dabl Bjelice u večeri kada je pao rekord Peđe Stojakovića! (VIDEO)

Sjajna partija srpskog reprezentativca

Košarkaši Sakramento Kingsa pobedili su Finiks Sanse sa 112:103 u noći između subote i nedelju uz moćan dabl-dabl krilnog centra Kraljeva Nemanje Bjelice.

Beli je imao 13 poena i pogodio je polovinu od deset šuteva koje je uputio ka košu, te dobio veoma respektabilnih 36 minuta na parketu. Osim toga, uhvatio je i čak 17 skokova i podelio je pet asistencija.

Kingse je predvodio Badi Hild sa 25 poena, koliko je imao i Harison Barns, Bogdan Bogdanović je imaš šest (2/11), dok je u Finiksu prednjačio Devin Buker, dok je Deandre Ejton ubacio 19.

Hildf je sa sedam trojki oborio i rekord kluba po broju pogođenih tokom jedne sezone sa 245 i time je nadmašio Peđu Stojakovića, koji je u sezoni 2003/2004 ubacio 240.

- Osećam se sjajno, čoveče. Saigrači su me nalazili na dobrim mestima, neke bih voleo da sam mogao i da uzvratim, ali sve je to deo igre. Bilo je zabavano, Peđa je bio veliki deo mog uspeha ove godine - rekao je posle utakmice Hild.

Sansi su u meču sa Kingsima krenuli mnogo bolje, jer su napravili seriju 19:0 i Kraljevima je trebalo vremena da se oporave. Kada su to uspeli, sustigli su petnaest poena razlike koliko je Finiks napravio i od tada su gubili tokom većeg dela meča.

Međutim, igrači "Sunca" su uspeli da se održe do neizvesne završnice u igri, kada su Barns i Hild ključnim poenima polaganjima i trojkom rešili pitanje pobednika, pa se Sakramento nada da ipak može do plejofa.

I dalje su deveti sa skorom 36-36, dok Finiks poslednji na Zapadu sa tek 17 pobeda i 57 poraza.

NBA, noć između subote i nedelje:

Sakramento Kings - Finiks Sans 112:103

Vašington Vizards - Majami Hit 108:113

Atlanta Hoks - Filadelfija Seventisiksers 129:127

Čikago Buls - Juta Džez 83:114

Memfis Grizlis - Minesota Timbervulvs 99:112

Golden Stejt Voriors - Dalas Maveriks 91:126

Portland Trejlblejzers - Detroit Pistons 117:112

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

VIDEO - Nemanja Bjelica otkrio zašto nije odbio da bude deo reprezentacije

(Telegraf.rs)