Partizan na pogon Gagića protutnjao preko Novog Pazara i zakazao polufinale sa FMP-om! (FOTO) (VIDEO)

Gagić upisao dabl-dabl, "srpski pasoš" ne prija Pejdžu, a Pecarski pametno koristio minute

Košarkaši Partizana odbranu Žućkove levice počeli su ubedljivom pobedom u četvrtfinalu Triglav osiguranje Kupa Radivoja Koraća, u kojem su savladali Novi Pazar sa 102:72.

Kao što je bilo i najavljeno crno-beli su nastupili sa četiri stranca (Bandža Si, Aleks Renfro, Džok Lendejl i Amar Gegić), dok je Markus Pejdž dobio srpski pasoš, posle samo sedam meseci od dolaska u Partizan i takođe je igrao na ovom meču, doduše izuzetno loše jer "novopečeni Srbin" nije postigao niti jedan poen.

VIDEO: Kako je Trinkijeri poslao Partizan u pohod na Kup?

Novica Veličković otvorio je susret poenom sa slobodnih bacanja. Sa druge strane odgovorio je centar Novog Pazara Vujović polaganjem, da bi Gegić trojkom doveo Partizan u vođstvo koje se nije dovodilo u pitanje do kraja susreta.

Novi Pazar uspeo je da pruži kakav - takav otvor do sredine druge deonice u kojoj je u jednom momentu prišao na samo -4. Ali, to je bilo sve. već do poluvremena prednost crno-belih je porasla na 51:35.

Od tada, Pazarci nisu uspevali da pohvataju konce ni u napadu ni u odbrani, što samo dva ubačena poena u uvodna 4 minuta 3. četvrtine i pokazuje. Sa druge strane posebno je bio raspoložen Aleks Renfro koji je trojkama dodatno demoralisao protivnika.

Do kraja susreta tim iz Beograda je rutinski održavao stečenu prednost, a ono što može da brine navijače je loša partija Markusa Pejdža, koji je za sada bez poena, uz šuti iz igre 0/4, što za njega nije uobičajeno.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Đorđe Gagić sa 27 poena i 12 skokova, Pecarski je imao 14, a Renfro, Lendejl su bacili su po 12 koševa.

U poraženom timu najbolji je bio Marko Radonjić sa 21 poenom, dok je 18 ubacio Nemanja Krstić.

Posle meča trener Partizana Andrea Trinkijeri čestitao je Novom Pazaru, kao i ekipi Svetog Đorđa.

- Želim čestitati novom Pazaru. Odlično su igrali. Igračima, trenerima i klubu. Volim kada se može igrati sa ekipom različite lige. to je za košarku u Srbiji jako važno. I Sveti Đorđe i Novi Pazar su igrali kako treba - rekao je Trinkijeri posle meča.

Da podsetimo, Partizan će se u polufinalu koje se igra u subotu, sastati sa FMP-om, koji je u prvom meču odigranom u četvrtak savladao ekipu Sveti Đorđe.

VIDEO: Partizan odigrao meč sezone i razbio Budućnost u grotlu Pionira

(Telegraf.rs)