Trejd groznica trese NBA: Lejkersi nude skoro sve za Dejvisa, Niksi mole Kajrija

Nekolicina ekipa mogla bi potpuno da promeni fizionomiju ako se ostvare trejdovi koji se glasno najavljuju

Veliki trejd Dalasa i Njujorka, posle kog su u Teksasu završili Kristaps Porzigins, Tim Hardavej i Kortni Li, a "roster" Niksa dopunili Deandre Džordan, Denis Smit Džunior i Vesli Metjuz, lako bi mogao da se pokaže kao ne mnogo bitan ako se ostvare najave novih, "bombastičnih" prelazaka. 

U prvom redu, misli se na narednu destinaciju u karijeri "ol-star" centra Nju Orleansa Entonija Dejvisa, koji je saopštio upravi kluba da želi da ide.

Odluka "Obrve" izazvala je tektonske poremećaje u NBA, mnogi klubovi sada prave planove koji za cilj imaju samo da se privoli Dejvis - igrač koji za svaki klub znači i napad na najviše domete.

Prvi u redu stoje Lejkersi, javlja stanica ESPN.

"Jezerdžije" već imaju i konkretnu ponudu za Pelikane: čak četvoricu igrača u zamenu za Dejvisa, Ronda, Kuzmu, Bola i Bizlija!

Franšizi iz Los Anđelesa nije uspelo da na sličan način privoli Lenarda i Džordža letos, pa je "napad" na Dejvisa sada prioritet za Medžika Džonsona i saradnike, pet dana pre isteka roka za trejd.

Pregovori dve strane su u toku, a Lejkersi imaju i "plan B" za Pelikane koji podrzaumeva drugačiji "paket" u zamenu za lidera Nju Orleansa - Kuzmu, Zupca, Ingrama i Harta. Međutim, Lejkersi će pokušati sa prvom ponudom, jer ne žele da izgube i Kuzmu i Ingrama u trejdu u kojem bi i Pelikani dobili neophodnu "širinu" da zadovolje svoje apetite.

Istovremeno, velike stvari spremaju i Niksi.

Trejdom dva igrača sa najvećim ugovorima Porziginsa i Hardaveja, Njujork je napravio dovoljno mesta u "seleri kepu", pa se razmišlja o najvećim imenima, a prvi u fokusu je Kajri Irving, koji se sa Bostonom trijumfovao u "Medison Skver Gardenu", a meč je protekao u ovacijama domaće publike za bivšeg pleja Klivlenda.

"Želimo Kajrija, želimo Kajrija", poslali su navijači jasnu poruku upravi ko je njihov prvi "pik".

Foto: Tanjug/Ap

Pristalice Niksa su gotovo svaki put kad je Irving imao loptu, razdragano klicali, a lider Seltiksa je posle meča rekao da mu prija pažnja koju je dobio, sem toga ništa više.

- Ništa više od distrakcije u ovom trenutku - rekao je Kajri za povike navijača.

- Zahvalan sam navijačima koji me tako dočekaju u svakoj hali, ali, sada kada sam kući (odrastao u nju Džerziju), jasno mi jeodakle sva ta buka i zbog čega. Znam da ima komentara, ali to je u ovom trentuku za mene gomila gluposti. Trenutno sam fokusiran samo na igru - "ohladio" je Kajri Njujorčane, makar trenutno.

Kajri će o svojoj daljoj sudbini odlučiti na leto, tada će biti otvoren za ponude, između ostalog i za onu od Bostona koji će imati prioritet da ga zadrži, iako su dobili jasne signale od prve violine tima da nije u potpunosti zainteresovan da produži saradnju sa Seltiksima.

Posle šokantnog ispadanja iz Evrokupa Partizan ide na noge Ciboni. Iako nisu u najboljem respoloženju, crno-beli su favoriti i kvota na dvojku je 1,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Cibona - Partizan.

(Telegraf.rs)