Jokić počupao bradu Hardenu, dao 31 poen Hjustonu! Srbin se razgoropadio posle poziva na ol-star (VIDEO)

Centar Nagetsa u životnoj formi

Nikola Jokić se zahvalio svima koji su glasali za njega da bude na "ol-staru" još jednom izvanrednom partijom, koju je garnirao sa 31 poenom, 13 skokova i 9 asistencija, za trijumf u derbiju Zapada nad Hjustonom 136:122.

Jokić je veče pre utakmice izglasan za aktera utakmice "svih zvezda" u Šarlotu, samo dan kasnije pokazao je da su u pravu oni koji su ga uvrstili među 12 najboljih igrača na Zapadu - igrao je simultanku protiv Teksašana i prvog strelca lige Džejmsa Hardena.

U izveštaju utakmice iz "Pepsi Centra" američki mediji su najviše potencirali Hardenovu 30. uzastopnu utakmicu na kojoj je ubacio 30+ poena, Denveru je dao 30 - što je podvig vredan svake pažnje, međutim centralna figura meča bio je Srbin, iako ne i najefikasniji u oba tabora.

Taj epitet poneo je Malik Bizli sa ličnim rekordom karijere od 35 poena!

Ipak, Jokić je radio sve što drugi ne mogu istovremeno i jednako kvalitetno u svakom segmentu igre: poentirao je, asistirao, kupio lopte, razigravao...

Jokić je dobio većinu duela sa bivšim saigračem Faridom Foto: Tanjug/AP

Rekord karijere u meču gde se očigledno malo pažnje obraćalo na defanzivne zadatke, upisao je još jedan igrač iz redova Nagetsa, Tori Krejg, sa 22 poena.

Na drugoj strani briljirao je bivši igrač Denvera Kenet Farid, kome je trejd u Hjuston i te kako prijao nakon odlaska iz Denvera svojevremeno, upravo zbog dolaska Jokića zbog koga je tada mesto u timu izgubio, sem Farida, i Jusuf Nurkić.

Farid je utakmicu završio sa 23 poena.

Denveru je ovo bila prva pobeda nad Hjustonom posle devet vezanih poraza, njome se izjednačio na vrhu Zapadne konferencije sa Golden Stejtom - sad oba tima imaju skor 36-15 pred najvažniji deo sezone koji sledi posle "ol-stara".

Velike probleme Nagetsima je zadavao Harden, ubacio je 15 poena samo u prvoj četvrtini, očekivalo se probijanje novog rekorda, ali je u nastavku potpuno zatajio: ubacio je samo jedan od narednih 11 šuteva, promašio četiri bacanja, što mu se retko dešava, pa je to i najveći razlog poraza Teksašana.

Harden je u poslednjoj četvrtini sa dve vezane trojke Hjustonu doneo brzih devet poena razlike, ipak kratko je trajao taj nalet zahvaljujući Jokiću čijih su šest uzastopnih poena najavili preokret domaćeg tima.

Denver je do kraja, na krilima Jokića, Bizlija i Krejga, dotukao jednog od favorita za osvajanje šampionskog prstena.

Pi Džej Taker sa loptom, Jokić ga prati Foto: Tanjug/AP

Rezultati

Šarlot - Memfis 100:92

Njujork - Boston 99:113

majami - Oklahoma 102:118

juta - Atlanta 128:112

Denver - Hjuston 136:122

Zvezda je ispala iz Evrokupa, ali nema vremena za tugovanje jer večeras u 19.00 u Pionir stiže Olimpija. Pobeda bi dosta značila crveno-belima za samopouzdanje, a kvota da će slaviti s više od 14,5 poena razlike je 1,85. Pogledajte sve kvote kladioniceMOZZART za Zvezda - Olimpija.

(Telegraf.rs)