Pešićeva Barselona surova prema Olimpijakosu, Milutinov imao veći indeks od svih saigrača zajedno!

Srbin odigrao dobro, ali...

Košarkaši Barselone potpuno su potukli Olimpijakos u 21. rundi Evrolige 76:55 (27:6, 11:22, 17:15, 21:12).

Tim Svetislava Pešića je dominirao od samog početka protiv Nikole Milutinova i ostatka ekipe. Srpski centar je i ovog puta bio najefikasniji u svom timu sa 13 poena, koliko je doduše imao i Janis Strelnijeks, ali su naspram sebe imali raspucanog Krisa Singltona (18 poena), te Adama Hangu i Anta Tomića (11 odnosno 10 poena).

Milutinov je pored 13 poena imao i osam skokova i tri asistencije za indeks 29. Prvi najbliži igrač mu je u Olimpijakosu bio Strelnijeks sa indeksom 9. Da sve bude još gore po crveno-bele, kada se saberu indeksi svih igrača dobije se zbir 23, pa je bivši centar Partizana imao više od svih ostalih zajedno u svom timu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Barsa je tokom čitavog meča kontrolisala rezultat pa je trojkom Singltona i poenima Blažiča i Tomića rano nametnula tempo i povela 14:4 posle pet minuta. Međutim, malo ko je mogao da pretpostavi da će do kraja prve četvrtine, Olimpijakos uspeti da ubaci samo šest poena, a da primi 27!

Tome je doprinelo potpuno sivilo u napadu i izgubljene lopte kojih je bilo kao na traci. Pirejci u drugoj četvrtini uspevaju da se vrate, a posle trojke Aksela Tupana i serije 15:0, čudesni povratak se činio kao izvesnost (27:21).

Barselona odbija napad i na poluvreme ipak odlazi sa deset poena prednosti 38:28, da bi u nastavku razlika polako počela da raste, a onda i da eksplodira u poslednjoj četvrtini kada je išla i do +22. Blaugrana sada ima skor 12-9 i peta je na tabeli, dok je Olimpijakos šesti sa identičnim razmerom pobeda i poraza.

VIDEO - Mačvan o Nikoli Jokiću i šansama da Srbija bude kompletna na Svetskom prvenstvu

(Telegraf.rs)