Tomić je pesnicom udario Bodirogu, a onda se probudila zver: Nezaboravna tuča Srba iz Olimpijakosa i Panatinaikosa (VIDEO)

Duel ove dve ekipe u 16. kolu Evrolige, podsetio nas je na legendarni sukob u kome su akteri bili srpski košarkaši pre 17 godina

Dueli Olimpijakosa i Panatinaikosa u košarci uvek su na ivici incidenta i više od igre. Davno su gostujući navijači zabranjeni u Grčkoj, a da nije tako, bile bi potrebne hiljade policajaca u punoj ratnoj opremi da se obezbedi sigurnost odigravanja meča.

U najnovijem duelu slavili su crveno-beli iz Pireja, uz maestralnu partiju Nikole Milutinova, koji je postigao 18 poena i 18 skokova.

Često su duele dva najveća grčka kluba obeležavali Srbi u prošlosti, ali bilo je i sutuacija da oni budu i glavni akteri nekih nemilih događaja. Tako je mnogima i dalje u glavi scena žestoke tuče između sadašnjeg trenera Crvene zvezde - Milana Tomića i legendarnog srpskog košarkaša Dejana Bodiroge.

Duel koji je pre 16 godina odigran u "Dvorani mira i prijateljstva", bio je sve samo ne miran i prijateljski.

Sve je kulminiralo posle jednog duela pod košem, kada je došlo do "laktanja". Bodiroga je uskočio da razdvaja i da spasi Papadopulosa, koga su okružili gotovo svi igrači Olimpijakosa, ali ga je onda dočekala pesnica Milana Tomića.

Usledila je opšta tuča i porekid utakmice, a i Bodiroga i Tomić su isključeni iz igre, nakon što su nastavili sukob i u reklamama izvan parketa.

Zanimljivo, ni Bodiroga ni Tomić od tada nisu komentarisali tu situaciju, iako je prošlo gotovo 17 godina od tog meča.ž

VIDEO: Šta je Tomić rekao nakon što su njegovi momci oduvali Budućnost?

(Telegraf.rs)