Dončićev šou protiv Klipersa i rekord karijere: Marjanović stigao da zakuca, Teo nije ni igrao (VIDEO)

Ipak, Klipersi su na kraju slavili trijumf nad Dalasom

Luka Dončić je nezaustavljiv, debitantsku sezonu u NBA ligi igra kao u snovima, ali to često ne pomaže Dalasu da ostvari pobedu! Kao i o ovom slučaju, kada su Maveriksi poraženi u Los Anđelesu od Klipersa rezultatom 125:121!

U sastavu domaćeg tima bili su Miloš Teodosić i Boban Marjnanović, ali je samo ovaj drugi ulazio u igru.

Za nešto više od sedam minuta, koliko je proveo na parketu, Bobi je ubacio četiri poena, stigao da zakuca, ali i uhvati jednu loptu.

Dončić je, s druge strane, upisao novi rekord karijere u NBA ligi. Dao je jedan više nego San Antoniju krajem oktobra - dakle, meč protiv Klipersa je završio sa 32 poena!

Za 31 minut Slovenac je dodao i pet asistencija, četiri skoka, a imao je i četiri ukradene lopte. Zanimljivo, tokom jednog napada Dončića je i sudija udario u glavu.

Najbliži ''pratilac'' bio mu je Harison Barns sa 16 ubačenih poena, Haris je dodao 13, dok je Deandre Džordan meč završio sa 11 poena i 22 skoka.

Kliperse je do pobede vodio Danilo Galinari sa 32 poena, šest skokova i četiri asistencije. Vilijams je imao 26 poena i osam asistencija, Harel je imao 18, a Haris 16 poena.

U drugom meču odigranom u noći između četvrtka i petka, Majami je na svom terenu dobio Hjuston u tesnoj završnici rezultatom 101:99!

Ričardson je sa 22 poena, sedam asistencija i šest skokova bio najefikasniji u domaćim redovima. Džonson je imao 19, Džons 15, a Vejd 10 poena.

Raketama nije pomogao ni sjajni Harden koji je meč završio sa 35 poena i 12 asistencija. Gordon je imao 20, a Taker 14 ubačenih koševa na kraju.

Gordon je bio taj koji je, na kraju, promašio poslednji šut za tri poena. Šut za pobedu. Ako se pitate zašto je pored Hardena on šutirao, vredi pomenuti sjajnu odbranu Vejda nad Bradonjom.

- Da je bilo ko pogodio, nekako bi se nosili s tim. Ali to nikako nije smeo da bude Harden - rekao je Vejd na kraju meča.

>>> Bajern Dejana Radonjića odlično gura u Evroligi, a večeras ima novu priliku za dokazivanje - u Minhen dolazi evropski šampion Real. Kvota na keca je čak 3,50, a ako ipak mislite da Bavarci nemaju šanse, kvota na dvojku je 1,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Bajern - Real Madrid.

(Telegraf.rs)