Kina pobedila Srbiju u košarci, promašili smo trojku za produžetak! (FOTO)

Naš nacionalni tim je uspeo da se povrati u meč nakon zaostatka od 17 razlike, ali je malo nedostajalo za potpun preokret

Repezentacija Srbije doživela je poraz na startu turnira ”Četiri nacije” u kineskom gradu Kunšan. Od srpskih košarkaša bolja je bila selekcija domaćina rezultatom 74:71 (18:12, 17:14, 21:17, 18:28).

Naš nacionalni tim, u odsustvu selektora Aleksandra Đorđevića, sa klupe predvodi njegov prvi asistent u stručnom štabu, Jovica Antonić.

>>>Rebračin sin na Univerzitetu Fila Džeksona (VIDEO)

Posledice napornog puta, videle su se na početku meča u igri srpskog tima. Reprezentacija Kine, koja je nastupala u istovetnom sastavu u kome je igrala i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, uspela je to da iskoristi i nametne svoj ritam. Otuda i šest razlike za domaćina po isteku prve četvrtine.

Druga deoica je već donela bolju igru našeg tima, koji je zahvaljujući dobrom šutu za tri oena preokrenuo rezultat na 18:21. Međutim, Kinezi su ubrzo uzvratili odlepivši se na deset poena razlike.

U istom ritmu domaćin je nastavio i posle pauze na poluvremen. Prednost Kine je u jednom trenutku iznosila i velikih 17 razlike. Tim trenera Jovice Antonića je uspeo da se konsoliduje da bi se u poslednji period ušlo rezultatom 56:43 za Kinu.

>>>Bjelica potpisao za Sakramento i zaradiće 20 miliona dolara!

Srbija je uskoro uspela da smanji zaostatak na četiri poena razlike. Vojislav Stojanović je pogodio za 64:68, ali je Fang Šuo još jednom trojkom zaustavio nalet Orlova.

Nije to značilo i kapitulaciju srpskog tima, koji je na 6,5 sekundi pre kraja, mini serijom 5:0 prišao na samo tri poena zaostatka, rezultat je glasio 74:71. Imali su naši momci priliku da izjednače i meč odvedu u produžetak, ali Pašajlić nije uspeo da pogodi šut za tri poena posle velike greške kineskog tima.

- Veoma sam zadovoljan načinom na koji smo odigrali utakmicu, ako se uzme u obzir da su ovi momci poslednje takmičarske utakmice odigrali pre dva, dva i po meseca, da pre dolaska u Kinu nismo imali nijednu trenažnu proveru - rekao je Antonić.

- U svakom slučaju ovo je veliko iskustvo za ove mlade igrače od kojih očekujem da budu sve bolji kako turnir bude odmicao - istakao je Jovica Antonić.

U nedelju 29. jula u istom terminu, Orlovi igraju svoj drugi meč protiv reprezentacije Angole.

Kina - Srbija 74:71 (18:12, 17:14, 21:17, 18:28)

KINA: Rui 6, Žiksuan 11 (4 sk), Meng 2, Hao, Han Lin 10 (7 sk), Ži Ming, Abudulašamu 15 (5 sk), Že Lin 13 (8 sk), Ji Vei 6, Šuo 11, Tai Long, Čang Dong.

SRBIJA: Tejić, Pot, Stojanović 9, Ristić 14 (7 sk), Rebić 6, Brkić, Apić, Đoković 17, Pašajlić 10, Nenadić 3 (4 sk), Krstić 6 (4 sk), Huskić 6.

(Telegraf.rs)