Radonjić odveo Bajern u finale!

Bavarci savladali Bamberg u gostima i tako prvi stigli do tri pobede

Košarkaši minhenskog Bajerna pobedili su na gostujućem terenu ekipu Bamberga u četvrtoj utakmici polufinalne serije plej-ofa rezultatom 83:79, i tako stigli do 3:1 u seriji i plasmana u finale!

Ekipa koju sa klupe predvodi crnogorski stručnjak Dejan Radonjić, uspela je da u neizvesnoj završnici pobedi dugogodišnje uszastopne šampione Nemačke.

Bamberg je bolje otvorio utakmicu. Posle prve četvrtine su vodili sa 33:17, da bi na odmor otišli sa prednošću od 14 poena. Rezultat na poluvremenu je bio 52:38 u korist domaćina. Međutim, Bajern je u drugom poluvremenu pojačao igru u odbrani i primio samo 27 poena u tom periodu igre.

Nakon tri četvrtine rezultat je iznosio 69:63 u korist aktulenog šampiona Nemačke, da bi se prednost Bamberga u poslednjoj četvrtini u potpunosti istopila. Košarkaši Bajerna su u potpunosti preokrenuli utakmicu u svoju korist, odbranili su poslednji napad nateravši protivnika na grešku i zasluženo se plasirali u finale.

U redovima domaćina najefikasniji je bio Amerikanac Dorel Rajt sa 26 poena dok je Maodo Lo postigao 14 poena. U ekipi Bajerna, najviše poena postigao je Danilo Bartel  koji je upisao 19 poena a pratio ga je Devin Buker sa 15 poena. Reprezentativac Srbije, Stefan Jović, je postigao 7 poena uz 6 skokova i 5 asistencija. Vladimir Lučić nije nastupao na ovoj utakmici.

Bavarci će se za titulu prvaka Nemačke boriti protiv ekipe Albe iz Berlina. Prvi meč finalne serije na programu je 3. juna. Pobednik će ostvariti pravo da nastupa u Evroligi sledeće sezone.

(Telegraf.rs)