NBA zvezda u Beogradu: Srpski igrači su talentovani, najteže mi je da čuvam Bogdana! (VIDEO)

Mladi košarkaš prvi put je u Beogradu i kako ističe, oduševljen je svime viđenim

Među brojnim evropskim i svetskim zvezdama koje u Beogradu prate završni turnir Evrolige je i NBA superstar Donovan Mičel

>>>Misterija bradonje Đanga Trtića otkrivena: Evroligin šoumen u stvari je Srbin Darko! (VIDEO)

Posle sjajne ruki sezone ovaj dvadesetjednogodišnji košarkaš Jute za Telegraf.rs otkriva kako je igrati i sarađivati sa srpskim igračima u NBA, zašto je najteže čuvati Bogdana Bogdanovića i kako su  mu Adidas patike pomogle da igra bolje, baš kao i Hardenu i Lilardu. 

- Neverovatno je biti deo ovakvog brenda sa momcima koje ste spomenuli. Mi igramo na kreativan način i naš brend o tome brine. Imamo "lude" patike i sva ta kreativnost koju dobijamo nam omogućava da uživamo i prikažemo ono najbolje, a brend nam omogućava da sve to postignemo.

  • Draftovan si od strane Denvera i potom prebačen u Jutu. Možeš li da se prisetiš toga. Zar ne bi bilo sjajno igrati sa Jokićem?

- Nisam radio as Denverom. Nemam nikakave emocije povezane sa njima. Imali su dosta igrača na mojoj poziciji, pa sam otišao u Jutu. zaista sam bio uzbuđen za šansu koja mi je ukazana. A Jokić... Imate igrača ispred sebe od preko 2 metra koji može da šutira, razigrava. Bilo bi super da zaigramo zajedno ali sam jako srećan ovde gde sam.

  • Sada si u Juti. Imao si priliku da radiš sa našim trenorom Igorom Kokoškovim. Kako izgleda raditi sa njim?

- On je neverovatan trener. Radi sve te male, bitne stvari. Njegov plan utakmice, sve što radi je fantastično i sve to ukupno ga čini takvim trenerom.

  • Majkl Džordan je za tebe važan iz najmanje tri razloga. Jedan je broj na dresu, drugi su njegovi rekordi koje si prevazišao i treći je, tvoja sestra Džordan. Koliko ti sve to znači?

- O drugoj stvari nikada nisam razmišljao. Izabrao sam broj 45 jer je Majkl igrao bejzbol i košarku i nosio 45, baš kao i ja, pa sam se zato odlučio za taj broj. Hteo sam da budem drugačiji. I moja sestra se zove Džordan, i da, to mi zaista takođe mnogo znači.

  • Igrao si protiv mnogih igrača iz Srbije. Sa kim ti je bilo najteže da igraš?

- Bogdan. Morao sam da ga čuvam. On može da sačuva loptu, da je prosledi... Juriti njega nije ni malo lak posao. On je talentovan igrač. Ali moram da čuvam najbolje. Zanimljivi su naši dueli. ja čuvam njega, onda on mora da uradi to isto sa mnom.

Ceo intervju sa Mičelom Donovanom pogledajte u videu na početku teksta.

(Saša Grujović - s.grujovic@telegraf.rs)