Ovo je najbolja petorka Evrolige: Nema Srba, ali ni najboljeg strelca (VIDEO)

Nije bilo mesta za najbolji tim Evrolige za statistički najkorisnijeg igrača

Glasovima navijača i novinara, izabrana je najbolja petorka Evrolige za sezonu 2017/18. U njoj se nalaze Nik Kalates (Panatinaikos), Nando De Kolo (CSKA), Luka Dončić (Real), Tornike Šengelija (Baskonija) i Jan Veseli (Fenerbahče).

Ovo je prvi put posle četiri godine da u najboljoj petorci Evrolige nema nijednog srpskog košarkaša. Zanimljivo je da u prvoj petorci nije bilo mesta i za statistički najkorisnijeg igrača Alekseja Šveda iz Himkija.

>>> Kandidat za rukija sezone u NBA stiže u Beograd!

Iz prethodne sezone je samo Nando De Kolo ponovo našao mesto među najboljih pet igrača, dok je ovo priznanje prvi put u karijeri dodeljeno Dončiću, Kalatesu i Šengeliji, dok je Veseli ovo priznanje dobio i 2016. godine.

Prošle godine čast Srbije u prvoj petorci Evrolige branio je Bogdan Bogdanović, 2016. godine to je bio Miloš Teodosić, a u sezoni 2014/15. čak trojica srpskih košarkaša - Miloš Teodosić, Nemanja Bjelica i Boban Marjanović.

Ove godine je po statistici najbolji učinak u Evroligi od srpskih igrača imao Nemanja Nedović, ali njegova Unikaha nije bila u konkurenciji za plej-of.

Nedović je po prosečnom indeksu korisnosti bio na 7 mestu. Odmah iza članova prve petorke i Alekseja Šveda.

VIDEO: Zbog ovakvih poteza je u najboljoj petorci: Pogledajte kako je Dončić srušio Zvezdu u poslednjoj sekundi

(Telegraf.rs)