Španci naljutili Obradovića: Kalinić načeo Baskoniju, Gudurić je dokusurio i overio fajnal for! (VIDEO)

Beograd čeka Željka!

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Baskoniju u Španiji i došli do 3-1 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige nakon 92:83!

Posle poraza u prvom meču u Vitoriji, usledila je dobra reakcija ekipe Željka Obradovića, najuspešnijeg evropskog trenera u istoriji koji se ne miri lako sa ovakvim porazima.

Zato su morali njegovi izabranici da ga odobrovolje u četvrtoj utakmici, od samog početka su prionuli na posao kako bi izbegli čuvene Željkove momente "feniranja" na pauzama, a veliki zalet je u prvom poluvremenu napravio Nikola Kalinić.

Svestrani reprezentativac Srbije je imao lep nalet od devet poena u velikoj seriji Fenera, koji je u drugoj deonici otišao na bezbednih +16.

Uz Kalinića je tada bio efikasan i Nikolo Meli, ali se razigrao i Marko Gudurić, koji je potvrdio spremnost za velika dela u svojoj prvoj inostranoj sezoni.

Bilo je i +21 za Fenerbahče, koji je bio malo uzdrman tek u poslednjem periodu kada je Baskonija prišla na 67:77, ali je taj nalet odbijen do konačnog trijumfa.

Kalinić je imao 13 poena uz dva skoka i asistenciju, Gudurić je ubacio 22 poena uz tri asistencije, Meli je imao 21 poen, Jan Veseli se zadovoljio učinkom od sedam poena i šest skokova.

U poraženom timu, Porije je imao 14 poena, Buboa 13. Fenerbahče se pridružio Žalgirisu, pošto je litvanski tim sa 3-1 izbacio Olimpijakos.

Čekaju se još pobednici serija CSKA - Himki (2-1) i Panatinaikos - Real (1:2).

VIDEO - Lebron Džejms BOG KOŠARKE: Spektakularna trojka u poslednjoj sekundi protiv Indijane

(Telegraf.rs)