Baskonija uzvratila, Gudurić najpreciznije gađao, ali Fener mora na popravni

Španski tim smanjio na 2:1 u doigravanju za fajnal-for Evrolige

Baskonija je "pokazala zube" šampionu Evrolige Fenerbahčeu pred krcatom "Fernando Buesa Arenom", pobedila goste 88:83 i smanjila u seriji na 2:1 pred četrvti meč koji se za dva dana igra na istom mestu.

>>> Žalgiris na pobedu od Beograda, Olimpijakos razmontiran u Kaunasu (VIDEO)

Srpski reprezentativac Marko Gudurić odigrao je odličan meč, za 14 minuta ubacio je 12 poena - svi su stigli šutevima van linije za tri poena odakle je naš igrač imao samo jedan promašaj.

Nije, ipak, dobio više prostora da nastavi u dobrom ritmu, a protivteža mu je na  drugoj strani bio Rodrig Buboa koji je predvodio Baskijce sa 21 poenom (4/6 za tri).

Francuski košarkaš postigao je prvih devet poena za Baskoniju i pokrenuo ekipu koja je od starta vodila i gotovo da nije ispuštala prednost do samog kraja.

Domaći tim je dobio bitku i pod obručima gde su dominirali Vinsen Poire i Johanes Vojtman, obojica sa po 12 poena, a jako važnu ulogu odigrao je i iskusni plej Marselinjo Uertas sa 11 poena i 7 asistencija.

Met Džening je meč završio sa 10 poena.

U poraženom timu, koji je u poslednjoj deonici bio u zaostatku i 15 poena, pa uspeo da istopi minus pred sam kraj, ali ne i da ugrozi pobedu rivala, istakli su se, uz Gudurića, Jan Veseli sa 17 poena i 10 skokova, Slukas sa 14 poena, Datome sa 13...

Evroliga, 1/4 finale

Žalgiris - Olimpijakos 80:60 (2:1)

Baskonija - Fenerbahče 88:83 (1:2)

Sreda

Real Madrid - Panatinaikos 1:1

Himki - CSKA 0:2

(Telegraf.rs)