Ovo će biti najjači tim u istoriji košarke, jači i od Džordanovog iz 1992: Amerikanci objavili spisak reprezentativaca

Selektor Greg Popovič će imati slatke muke da skrati spisak na kome su najveće zvezde NBA lige

Amerikanci su rešili da naprave novi Drim tim, koji bi mogao da uzdrma dominaciju onog čuvenog tima snova iz 1992. godine sa Olimpijskih igara u Barseloni.

Na novom spisku, koji tek treba sužavati, objavljena imena igrača koji će konkurisati za tim SAD-a u periodu od 2018. do 2020. godine, koji će igrati na Svetskom prvenstvu u Kini 2019. i Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Na spisku je 35 igrača, a to su sve najveće zvezde koje trenutno igraju u NBA ligi. Spisak je saopštio tim direktor Džeri Kolanđelo, a Amerikanci će imati na klupi i jednog od najboljih trenera svih vremena - Grega Popoviča.

Pred njim su zaista sletke muke, ako ne bude bilo otkazivanja.

Tako će Amerikanci biti apsolutni favoriti za zlato i na Mundijalu i na Olimpijskim igrama. Pitanje je i da li bi neka od ekipa mogla da izbegne ubedljiv poraz kada protiv sebe ima recimo petorku: Stef Kari, Rasel Vestbruk, Džejms Harden, Lebron Džejms, Kevin Durent... ovde recimo u petorci fali centar poput Entonija Dejvisa, ali bi i bez njega petorka sa ovim imenima sigurno dominirala.

A nismo pomenuli ni Kajrija Irvinga, Demara Derozana, Demarkusa Kazinsa, Kavai Lenarda, Pola Džordža....

Kombinacija je koliko hoćete, ali jedno je sigurno... ukoliko se probere 12 najboljih sa ovih imena, biće to jedan od najjačih timova u istoriji košarke!

Pogledajte i ko je sve na spisku:

Harison Barns (Dalas), Bredli Bil (Vašington), Dejvin Buker (Feniks), Džimi Batler (Minesota), Majk Konli junior (Memfis), Demarkus Kazins (Nju Orleans), Stef Kari (Golden Stejt), Entoni Dejvis (Nju Orleans), Demar Derozan (Toronto), Andre Dramond (Detroit), Kevin Durant (Golden Stejt), Pol Džordž (Oklahoma), Erik Gordon (Hjuston), Drejmond Grin (Golden Stejt), Blejk Grifin (Detroit), Džejms Harden (Hjuston), Tobijas Haris (LA Klipers), Gordon Hejvord (Boston), Kajri Irving (Boston), Lebron Džejms (Klivlend), Deandre Džordan (LA Klipers), Kavaj Lenard (San Antonio), Damijen Lilard (Portland), Kevin Lav (Klivlend), Kajl Lauri (Toronto), Si-Džej Mekolum (Portland), Kris Midlton (Milvoki), Viktor Oladipo (Indijana), Kris Pol (Hjuston), Ajzea Tomas (LA Lejkers), Klej Tompson (Golden Stejt), Majls Tarner (Indijana), Kemba Voker (Šarlot), Džon Vol (Vašington), Rasel Vestbruk (Oklahoma).

VIDEO: Pogledajte šta je Bogdanu savetovao Jokić u NBA ligi

Nema dileme da bi i Srbija mogla da ima pravu NBA petorku ukoliko ne bude otkaza, poptu onog Jokićevog od prošle godine.

Tako bi Srbiju mogli da predstavljaju čak petorica košarkaša koji igraju u najjačoj ligi - Teodosić, Bogdanović, Bjelica, Jokić, Marjanović.

Podsetimo, Amerikanci su i na prethodnim Olimpijskim igrama imali pakleno jak tim, a to je osetila i naša reprezentacija u finalu Igara u Riju, kada je poražena sa 96:66.

(Telegraf.rs)