Bjelica blistao u pobedi Minesote, Bobi igrao 2 minuta i opet bio u centru pažnje (VIDEO) (FOTO)

Minesota i Klipersi zabeležili važne pobede u borbi za plej-of

Ekipe srpskih košarkaša zabeležile su pobede u protekloj noći u NBA ligi. Minesota je na svom terenu savladala Atlantu sa 126:114, dok su Los Anđeles Klipersi slavili na gostovanju Finiksu sa 111:99.

Nemanja Bjelica je pružio odličnu partiju u pobedi nad Atlantom. Postigao je 14 poena, imao 6 skokova, 3 asistencije i jednu ukradenu loptu za 37 minuta na parketu i bio je treći strelac svoje ekipe. Imao je i odličan procenat šuta (6 od 8 ukupno, a 2 od 4 za tri).

>>> Vrhunska Bobijeva asistencija u stilu Teodosića: Ameri u čudu kada su videli šta je uradio (VIDEO)

Briljirao je Karl-Entoni Tauns, koji je sa 56 poena oborio rekord franšize Timbervulfsa. Čitava ekipa bila je podređena centru Minesote, koji je igrao partiju karijere. Uz to je imao i 15 skokova, 4 asistencije i jednu blokadu, a šutirao je neverovatnih 6 od 8 za tri (19 od 32 ukupno iz igre).

Upravo je i Bjelica bio deo jedne od najboljih akcija na utakmici, kada mu je sjajno asistirao za silovito zakucavanje.

Endrju Vigins je postigao 17 poena i samo je još on bio iznad Bjelice po postignutim koševima.

U redovima Atlante su se istakli Majk Muskala sa 24, Torian Princ sa 21, i Ajzea Tejlor sa 20 postignutih poena.

Miloš Teodosić zbog povrede, koju je zaradio na prethodnoj utakmici nije igrao u pobedi nad Finiksom, dok je Boban Marjanović na parketu proveo svega dva minuta. Za to vreme je imao dva skoka i jednu asistenciju i jedan promašen šut iz igre.

Bobi je bio u centru pažnje zbog dešavanja van parketa, kao što je bio slučaj kada je u rukama držao bejzbol lopticu, koju je držao prstima i u njegovim rukama je delovala kao kliker.

Takođe, bilo je i zanimljivo kako se u jednom momentu Bobi našao na parketu pored Tajlera Ulisa. Tako su se jedan do drugog našli najviši (222 cm) i najniži košarkaš NBA lige (uz Ajzeu Tomasa sa 175 cm), pa smo na neki način dobili i istorijsku fotografiju.

Klipersi su ovom pobedom ostali u trci za plej-of, gde će se voditi velika bitka do kraja regularnog dela na zapadu. Odgovarao im je i poraz Jute od Bostona u poslednjim sekundama meča, pa sada imaju samo jednu pobedu manje od Džezera.

Najbolji u redovima Klipersa bio je Tobijas Heris sa 27 poena. ostin Rivers je dodao 18, a De Andre Džordan je imao 13 poena i 15 skokova. Najbolji u redovima Finiksa bio je upravo Tajler Ulis sa 23 postignuta poena.

Lebron Džejms je imao fenomenalnu partiju u pobedi Klivlenda na gostovanju Šarlotu od 118:104. Postigao je 41 poen i imao 10 skokova i 8 asistencija.

Filadelfija je vezala 8. uzastopnu pobedu i pokazala da je ozbiljan kandidat za finale, a možda i favorit iz senke za titulu. Briljirao je Dario Šarić sa 26 poena i 14 skokova, dok je Džoel Embid doživeo težak udarac u glavu i završio je u bolnici posle sudara sa saigračem Markelom Fulcom i posle 8 minuta na parketu morao je da napusti igru i da ode na snimanje glave.

Nikola Vučević i Mario Hezonja su imali izvanredne partije za Orlando, ali je njihov tim poražen od Bruklina. Crnogorac je postigao 24 poena i imao 15 skokova i 5 asistencija, dok je Hezonja ubacio 23 poena. Ipak, to nije bilo dovoljno za trijumf.

Rezultati:

Šarlot - Klivlend 104:118

Orlando - Bruklin 104:111

Filadelfija - Njujork 118:101

Memfis - Portland 108:103

Minesota - Atlanta 126:114

Juta - Boston 94:97

Finiks - LA Klipers 99:111

LA Lejkers - Dalas 103:93

(Telegraf.rs)