Zvezda je drugi tim Evrolige u jednom segmentu igre koji kod Radonjića nikada nismo videli! (VIDEO)

Samo je ekipa CSKA ispred crveno - belih u ovom bitnom segmentu igre

Foto: ATA Images

Košarkaši Crvene zvezde ove sezone igraju mnogo drugačije pod vođstvom trenera Dušana Alimpijevića. Prva je njegova sezona, pa ima uspona i padova, ali se vidi jasna tendencija kako u budućnosti Zvezda želi da igra.

>>> Fener se oštri pred Zvezdu: Željko bez Kalinića i Gudurića preslišao Darušafaku! (VIDEO)

A to je ofanzivna košarka. Naravno, ne zapostavlja se ni odbrana, ali je zanimljivo da Zvezda ove sezone, osim na jednom meču, uvek daje preko 80 poena na mečevima na kojima pobedi. A sa druge strane čak tri puta je ubacivala preko 100 poena.

U tom segmentu su drugi tim Evrolige iza CSKA koji je četiri puta davao 100 i više poena. Svi ostali timovi su davali manje. Primera radi Real Madrid je dao samo dva puta, koliko i Baskonija, Olimpijakos, Valensija, Makabi dali su po jednom, a Fenerbahče, Himki, Unikaha, Žalgiris nisu dali nijedom 100 i više poena.

Znači, Zvezda je tim koji igra za koš više, tačnije trude se da ofanzivno nadigraju protivnika. Na 11 pobeda u Evroligi Zvezda samo jednom nije dala preko 80 poena i to je bilo protiv Žalgirisa kada je dala 77. U ostalim mečevima je ubacivala redom Barseloni 90, Makabiju 87, Realu 83, Efesu 100, Valensiji 86 u gostima pa 106 kod kuće, Armaniju 91 u Milanu, a 100 u Pioniru, Olimpijakosu 89, Unikahi 80.

VIDEO: Pogledajte kako je Zvezda stotkom srušila Valensiju

Svaki put kada su izgubili davali su manje od 80 poena, sem protiv Žalgirisa, čest i manje od 60, što govori o tome da još nemaju konstantnost u napadačkoj igri i da kada stane šut za tri poena, nemaju mnogo rešenja. Ali, to je već druga priča.

Ovde je poenta da su tri puta dali 100 poena i više što se prošle godine i godine pre te kod Radonjića nijednom nije desilo. Kod crnogorskog stručnjaka Zvezda je za četiri sezona u Evroligi dala samo jednom 100 i više poena i to protiv Galatasaraja u Istanbulu u porazu 110:103, a taj meč ostaće u negativnom sećanju zbog ubistva Marka Ivkovića.

Doduše, Radonjić je poznat po defanzivnoj taktici, da primi manje poena od rivala i tako je i koncpirao ekipu. Ovoga puta Zvezda igra atraktivnije, a ima i pobede. Koncepcija sa Feldinom, Ročestijem Enisom koji su košgeteri, jasno upućuje daje ofanziva glavni adut.

Sa druge strane, moraju da poboljšaju odbranu, a to je segmnet koji se dugo uvežbava, pa će vremenom i taj deo igre biti na višem nivou.

(D.S.)