Jokiću se svi sklanjali s puta, niko nije očekivao da može ovo da izvede: Uzeo je loptu pod svojim košem, a onda se silovito zaleteo (VIDEO)

Od koša do koša, sa efektnim završetkom

Nikola Jokić je protiv najdominantnije centarske linije NBA lige pokazao kakva je tripl-dabl mašina! Njegov Denver je savladao Detroit sa 120:113, a Jokić je meč završio sa 23 poena, 12 skokova, 10 asistencija i po tri blokade i ukradene lopte.

Statistika kakvu retko ko može da ostvari, a Jokiću to postaje kao "dobar dan", pošto je to bio njegov 14. tripl-dabl u karijeri, a osmi ove sezone.

Imao je ponovo maestralne poteze pod košem, a sjajan je bio u odbrani, što mu je često bila slaba tačka, ali je ovoga puta u nekoliko navrata snažno zaustavio Andrea Dramonda i Blejka Grifina.

Pokazao je i kakve plejmejkerske sposobnosti poseduje, ali i da ima zavidnu brzinu za svoje gabarite. Tako je u poslednjoj četvrtini na 4.35 do kraja uzeo loptu pod svojim košem, a zatim se tako zaleteo ka protivničkom košu, da su protivnici bili u čudu.

Skoro niko ga nije napao, a igrači očigledno nisu ni verovali da on može tako nešto da izvede. Jokić je iskoristio to, zatim isfintirao Stenlija Džonsona, koji je jedini pokušao da ga zaustavi, a onda lagano poentirao.

Pogledajte to u priloženom videu:

VIDEO: Pogledajte kako je Lebron Džejms brutalno zakucao Jusufa Nurkića!

VIDEO: Pogledajte kako je Bogdan Bogdanović trojkom u poslednjem minutu srušio Majami

(Telegraf.rs)