Srbija izbegla bolan poraz! Austrija igrala kao u transu, Sale slavio posle ludačke trojke Avramovića!

Košarkaši Srbije položili na paklenom ispitu

Košarkaška reprezentacija Srbije je posle velike borbe i neizvesne završnice, pobedila Austriju 82:81 u okviru 4. meča kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

Aleksa Avramović je junak Srbije. Košem u poslednjim sekundama meča doneo je veliku pobedu i to posle poraza u Frankfurtu od Nemačke u prethodnom kolu.

>>>Duško Vujošević i njegova BiH poraženi od Rusije: Džanan Musa nije mogao sam (VIDEO)

Mučili su se Orlovi od samog početka i odigrali poluvreme za zaborav. Sa druge strane, Austrija je igrala kao u transu i pogađala iz skoro svih pozicija. Koliko su loše šutirali reprezentativci Srbije govori i podatak da smo prvu trojku postigli tek na kraju prvog dela igre i to iz sedmog pokušaja.

Drugo poluvreme bilo je mnogo bolje, proradio je šut za tri. Bitno je istaći da su vodili  Orlovi i +5, ali su Austrijanci uspeli da se stabilizuju i na samo minut do kraja povedu 81:79, pre nego je trojkom iz nemoguće pozicije Avramović rešio utakmicu.

Vodila je Austrija od samog početka meča. Murati, Radoš i Malhabašić dovodili su naše igrače do ludila jer za njihove šuteve jednostavno nismo imali rešenje. Ipak, u prvoj četvrtini viđena je rezultatska klackalica, a Srbija je na kraju ipak +3, poenima Jelovca sa linije slobodnih bacanja.

Drugu deonicu, domaćin ponovo otvara mnogo bolje. Gagić i Tepić gubili su lopte dok se protvnik vezanim poenima brzo odlepio na 10 poena razlike pa je Đorđević tajmautima pokušavao da trgne svoje pulene. U tome je donekle i uspeo jer je Aleksa Avramović poenima i dodavanjem za Raduljicu približio Srbiju izjednačenju. Simonović prvom trojkom iz čak sedmog pokušaja donosi konačnih 43:41 na poluvremenu.

Iako je ukazivalo da će domaćin nastaviti u istom ritmu posle dolaska sa odmora, konačno se trgla Srbija. Nadu u preokret probudio je Birčević, prvo odličnom igrom u odbrani, a potom i sa dve vezane trojke.

Na samom kraju Austrija se stabilizovala i vratila utakmicu u potpuni egal. Ali je Avramović trojkom na samo 22 sekunde do kraja pogodio za tri, preokrenuo utakmicu i doneo minimalno vođstvo Srbije 82:81. Ujedno, to je bio i presudni momenat meča.

U petom kolu, Srbija će 29. juna gostovati Gruziji, pa na kraju 2. jula čeka Nemačku.

Austrija - Srbija 

Hala: Multiverzum, Švehat Sudije: Anastopulos, Hrusa, Suslov

Austrija: Danek 3, Duvije9, Gutl, Klepeiš 6, Koh 6, Mahalbašić 22, Murati 10, Mateo , Ogunsipe 6, Radoš 10

Srbija: Avramović 13, Birčević 15, Đoković, Gagić 2, Jaramaz, Jelovac 21, Lešić, Paunić 5, Peno, Raduljica 16, Simonović 8, Tepić 2

Kvalifikacije, 4. kolo: 

Grupa E

Francuska  Belgija 64:49

Rusija - Bosna i Hercegovina 70:53

Grupa H

Estonija - Izrael 78:62

Grčka - Velika Britanija 75:70

Grupa F

Island - Češka 76:75

Finska - Bugarska75:70

Grupa G

Gruzija - Nemačka 77:87

Austrija: Srbija 81:82

Tabela grupe G: 

1. Nemačka 4 - 0

2. Srbija 3 - 1

3. Gruzija 1 - 3

4. Austrija 0 - 4

Dosadašnji rezultati: Srbija - Austrija 85:64, Srbija - Gruzija 105:87, Nemačka - Srbija 79:74

(Telegraf.rs)