Alimpijević razloge ubedljivog poraza Zvezde od Baskonije pronašao u Partizanu

Trener crveno-belih smatra da je energija koju su njegovi puleni potrošili na večitom derbiju, kao i prethodno protiv Olimpijakosa, uticali na lošu partiju u Vitoriji

Crvena zvezda je ubedljivo poražena u 21. kolu Evrolige od Baskonije i trener crveno-belih Dušan Alimpijević je svestan da njegov tim nije zaslužio pobedu zbog veoma loše energije koju je pokazao tokom duela u Vitoriji.

On je za to ''okrivio'' duele protiv Partizana i Olimpijakosa, gde su se njegovi igrači ''istrošili'' i nisu mogli da pokažu puni potencijal u Španiji.

- Nismo imali nikakve šanse da pobedimo, jer je Baskonija bila fenomenalna, a mi veoma loše, naročito naša energija. Nismo bili na nivou na kome je trebalo da budemo, ali razumem moje igrače, jer smo imali veoma bitnu utakmicu u našem šampionatu i pobedili smo veoma težak evroligaški meč protiv Olimpijakosa i bilo nam je potrebno više energije za meč.

- Pet ili šest timova i dalje ima šansu za sedmo i osmo mesto. Džejms Feldin ima problem sa člankom, sada je dobrio i trebalo bi da bude spreman za naredni meč - rekao je Dušan Alimpijević posle meča u Vitoriji.

(Telegraf.rs)