Zvezda ispašta zbog Delija: Evroliga pokrenula postupak protiv kluba zbog skandaloznih parola protiv Omića

Na kraju ponovo ispašta klub...

Parole koje su najvatrenije pristalice Zvezde istakle na utakmici sa Olimpijakosom usmerene protiv Alena Omića neće proći bez posledica po klub sa Malog Kalemegdana, nažalost.

>>> Došao sam da se borim za ovaj dres i navijače: Alen Omić o derbiju i prozivkama Grobara (VIDEO)

Oglasila se Evroliga povodom skandaloznih parola, poslala poruku mira i prijateljstva, i naravno - otvorila postupak protiv KK Crvena zvezda.

S obzirom na to da su crveno-beli i ove, ali i prethodnih sezona iz raznoraznih razloga plaćali kazne zbog ispada navijača, sledeća koja izvesno čeka srpskog evroligaša mogla bi da bude  drakonska.

- Povodom transparenta koji je istaknut u petak uveče tokom utakmice Crvene zvezde i Olimpijakosa od strane grupe navijača beogradskog kluba, Evroliga želi da poruči sledeće: poruka koju je poslala mala grupa navijača ni u kom smislu ne predstavlja ni sport, ni košarku, evropsku košarkašku porodicu niti evroligašku organizaciju. Štaviše, evropska košarka je oduvek bila i biće primer spajanja na terenu i van njega, gde različite kulture, rase i religije uvek idu zajedno deleći jednu strast. Upravo ove različitosti, kulture, jezici, rase i načini razumevanja života i sporta čine ga jedinstvenim i bogatijim iskustvom, kao i sredstvom za spajanje ljudi. Pogledi koji su ispoljeni od strane navijača u petak su uvredljivi, štetni i u suprotnosti sa vrednostima i principima priključivanja i poštovanja - piše u saopštenju Evrolige.

>>> Omić poslednji ušao u tunel: Slavio je dugo pobedu Zvezde, a onda je naišao Veličković! (VIDEO)

Uz poruku da će nastaviti da vrednuje i veliča multikulturalnost i multi etničke razlike, koristeći sport u tom smislu kao most koji spaja sve kulture, Evroliga je saopštila i da je pokrenula disciplinski postupak proitv Zvezde zbog ispada njenih navijača.

Poslušajte šta je Alen Omić izjavio o porukama sa tribina posle derbija sa Partizanom.

(Telegraf.rs)