Kladionice ponizile Partizan pred basket derbi! Nikad veća kvota na pobedu crno-belih! (VIDEO)

Večiti basket derbi na programu je večeras od 21 sat u hali Aleksandar Nikolić

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana sastaju se drugi put ove sezone na istom mestu - hramu košarke Pioniru (21.00 Arena sport).

>>> Brutalan odgovor navijača Olimpijakosa svim simpatizerima Zvezde koji su im zvidždali u Pioniru (VIDEO)

Utakmica je veoma bitna za oba tima koja se bore za što bolji plasman na tabeli, a Partizan dodatno i za plej of, za koji mu nedostaju dve pobede.

>>> Duh Partizana u Teksasu! Bogdanović, Bertans i Lovernj ne zaboravljaju odakle su došli (FOTO)

Zvezda se bori da održi korak za Budućnošću ili da eventualno uspe da ih prestigne do kraja kako bi zauzela prvo mesto i prednost domaćeg terena.

Bilo kako bilo, derbi je uvek utakmica više od bodova, tu je i prestiž slava, i sve ostalo što donosi trijumf nad večitim rivalom.

Međutim, ovoga puta čini se da Partizan nikad nije bio potcenjeniji. Kladionice su stavile visoku kvotu na pobedu koja se kreće od  5,75 do 6,05.

Sa druge strane kvota na trijumf Zvezde je skromnih 1,13 do 1, 30..Ko želi laku zaradu možda je ovo odlična prilika. Jer, nije baš izvesno da će Zvezda trijumfovati tako lako.

Pre svega, samo dva dana ranije Zvezda je imala veliku energetski i psihološku potrošnju pobedom nad Olimpijakosom. Partizan je imao 9 dana pauze od prošlog meča, s tim da su u četvrtak odigrali prijateljski meč sa Proleterom iz Zrenjanina čisto da ostanu u takmičarskom ritmu.

VIDEO: Zvezda pokazala kakav je tim posle ove reakcije igrača na vređanje Omića od strane Delija

U ovom duelu presudiće snaga, to jest fizička sprema Zvezde. Nema sumnje da su kvalitetniji od Partizana individualno, pogotovo dolaskom i Omića, da imaju više iskustva, ali da li će imati snage da odigraju na visokom nivou svih 40 minuta.

U svakom slučaju na četiri kola pre kraja pobeda bi Partizanu značila više u borbi za plej-of. U poslednje dve sezpne crno-beli su dobijali derbi u drugom delu sezone. Videćemo da li će tako biti i večeras.

VIDEO: Dolazak Alena Omića nisu baš dobro dočekale najvatrenije pristalice Zvezde

ABA LIGA, 18. KOLO:

Ponedeljak

Igokea  - Zadar 18.00

Crvena zvezda - Partizan 21.00

Utorak:

Mega - MZT 20.00

Subota:

Olimpija - Cedevita 65:64

Mornar  - Budućnost 87:81

Nedelja:

Cibona - FMP 84:85

TABELA: Budućnost 15-3, Crvena zvezda 14-3 (-1) Cedevita 13-5, Mornar 11-7, FMP 9-9, Partizan 9-8, Zadar 8-9, Cibona 6-12, Olimpija 6-12, Igokea 6-11, Mega 6-12, MZT 3-14

(Telegraf.rs)